Nødråb til Københavns politikere: Vilkår for ansatte på jobcentre er urimelige
- Arbejdspresset for den enkelte sagsbehandler er simpetlthen for stort til, at man kan hjælpe den enkelte borger bedst muligt, forklarer Rasmus Balslev, formand for Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Foto: Michael Bothager/Scanpix og Dansk Socialrådgiverforening
Socialrådgiverne i København har ikke mulighed for at yde tilstrækkelig hjælp til de udsatte ledige. Der er brug for et trecifret millionbeløb til at ansætte flere sagsbehandlere, lyder det fra Dansk Socialrådgiverforening.

Der er brug for "en massiv saltvandsindsprøjtning af ressourcer" og langt flere sagsbehandlere, hvis socialrådgiverne på jobcentrene i København skal have en reel mulighed for at hjælpe udsatte ledige.

Ellers kommer det til at gå ud over både de ledige og medarbejderne på jobcentrene.

Sådan lyder det klare budskab fra Dansk Socialrådgiverforening i et åbent brev til politikerne i Københavns Kommune, som i øjeblikket er i gang med de afgørende forhandlinger om budgettet for 2018.

- Situationen har været urimelig for både sagsbehandlerne og borgerne, siden man lavede jobcentrene for snart 10 år siden. Arbejdspresset for den enkelte sagsbehandler er simpetlthen for stort til, at man kan hjælpe den enkelte borger bedst muligt.

- Det har også medført nogle alt for lange sagsbehandlingstider, hvor udsatte borgere går rundt på en lav ydelse i meget lang tid, uden at vide om de er købt eller solgt, forklarer Rasmus Balslev, formand for Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst.

100 millioner kroner

Men det er ikke småpenge, der er brug for, hvis de københavnske politikere skal følge opfordringen fra Dansk Socialrådgiverforening, som anbefaler, at hver socialrådgiver har ansvaret for 40-55 ledige borgere.

Især på Jobcenter Lærkevej, som har ansvaret for de mest udsatte ledige borgere, vil der være brug for langt flere ressourcer.

- Hvis man alene i jobcenteret på Lærkevej skal ned på 50 sager per sagsbehandler, så vil det koste i omegnen af 100 millioner kroner om året. Og de har også for stort et sagspres i andre dele af Jobcenter København. 

- Vi ved jo godt, at kommunen formentlig ikke har 100 millioner kroner på én gang. Men vi forventer klart, at de som minimum investerer 9 millioner kroner og sætter en målsætning om, at det ikke stopper her, men at det selvfølgelig er alle byens udsatte ledige borgere, der skal have en ordentlig service fra jobcentret, siger Rasmus Balslev.

God forretning for kommunen

Han forklarer, at de 9 millioner kroner kan bruges til at nedbringe sagspuklen til 50 sager per medarbejder i én af de fem afdelinger på Jobcenter Lærkevej.

I brevet til politikerne i København fremhæver Dansk Socialrådgiverforening desuden, at det i andre kommuner har været en god investering - ikke bare i forhold til behandlingen af borgerne og socialrådgivernes arbejdsmiljø, men også for kommunekassen - at afsætte flere ressourcer til at hjælpe de udsatte ledige.

via Listen To News