Blogger: "Mindre Nikita Klæstrup - mere politik"
Med en fælles indsats kan vi få debatten tilbage på sporet, lyder opfordringen fra en blogger.

Joachim Hjorting er 20 år gammel. Han er medlem af Det Konservative Folkeparti, debattør, konferencier og stiller op til byrådet i Furesø Kommune. Joachim vil blogge om uddannelse, ligestilling og andre aktuelle emner. Og så er han i øvrigt barnebarn af radioværten Jørn Hjorting.

MIT NAVN er Joachim, og jeg er træt.

Træt af at ungdommen interesserer sig mere for kjoler og bryster, end de går op i samfundet omkring dem. Jeg er træt af pressens formidling om politik. Og sidst, men ikke mindst, er jeg træt af den uvidenhed, der præger debatten.

Lad os tage det fra en ende af: I 2009 var der 47,1 procent af de unge (18-29-årige), der stemte ved kommunalvalget, alt i mens der er op imod 300.000, der følger med i Paradise Hotel.

EN AF tidens mest eftertragtede piger, ”politikeren” Nikita Klæstrup, har over 56.000 følgere på Facebook – Danmarks måske kommende statsminiser – Mette Frederiksen, har 51.000. Skræmmende? Det er du ikke ene om at mene.

Men hvad kan der reelt gøres ved det? Skal vi forbyde reality, skal vi give Nikita en flyverdragt på eller skal politikerne gå mere vovet klædt? Svaret er selvfølgelig ingen af ovenstående.
Problemet går helt tilbage til de såkaldte curlingforældre. Forældre der sjældent siger deres børn imod, som føjer deres børn og alle deres ønsker.

JEG HAR mødt 11-12-årige piger, der følger med i Paradise Hotel og andre realityprogrammer, som typisk indebærer et groft sprog og masser af sex, og jeg har mødt unge drenge, der dagligt drikker og ryger, før de overhovedet har fået deres første pubeshår. Det er et kæmpe problem, at unge gradvist får en mindre og mindre interesse for den verden, vi lever i.

Igennem det sidste års tid har jeg jævnligt kritiseret den danske journaliststand for dens lave niveau og sørgelige forsøg på at lave nyheder. Tidligere seriøse medier er faldet med på vognen med at lave sladderjournalistik, som engang kun var SE og HØRS varemærke. Niveauet er faldet. Og det er faldet dybt.

JEG KAN ikke åbne min News Feed på Facebook uden at skulle se, at Fie Laursen eller en fra Årgang 0 har fået en kæreste, og det er efterhånden alle medier, der bringer den slags ”nyheder”.

Jeg forstår godt, at interessen for politik falder, og mistilliden til politikerne og journalister stiger, når det er sådan, prioriteterne er.

Lad os sammen gøre op med clickbait og ligegyldige ting, der hører privatlivet til og få de rigtige nyheder tilbage i fokus. Guderne må vide, at der er rigeligt at vælge imellem.

Jeg kan ikke undgå at nævne debatten på Facebook. Uanset om det er den ungdomspolitiske debat, eller om det er debatten mellem helt almindelige borgere. ”Rejs hjem med dig dit sorte svin”, ”politikerne sidder på deres røv, og hiver en fed løn hjem, mens de sparer alle andre steder” og ”hold nu kæft du er lam i dit klamme hoved” er blot nogle af de mildere ting, der bliver skrevet offentligt.

For hvorfor ikke? Det er jo nemt at være hellig og hurtig på tasterne, når man sidder bag sin skærm. Som aktiv debattør er jeg blevet kaldt lidt af hvert, og jeg skal finde mig i meget. Men jeg tror på at med en samlet indsats, kan vi gøre op med disse sindssyge mennesker og få debatten tilbage på sporet.

Kære forældre, journalister og medmennesker, tag ansvar – tag jer sammen.

JEG HÅBER, at du sammen med mig, fremover vil sætte politik tilbage på dagsordenen. Følg min faste politiske blog her på Avisen.dk.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.