Benhårde Løhde: Medarbejderne flygter fra hende
Innovationsminister Sophie Løhde (V). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Innovationsminister Sophie Løhde (V) karakteriseres som en benhård forhandler, og chefforhandler for lønmodtagere i HK mener sågar, at hun tager Danmark som gidsel.

Sophie Løhde. En minister, der på rekordtid har gjort kometkarriere i dansk politik.

I øjeblikket lægger hun arm med lønmodtagernes forhandlere i de spegede overenskomstforhandlinger, som snart kan ende i en storkonflikt, der vil ramme og lamme stort set hele den offentlige sektor.

Innovationsministeren er blevet kaldt benhård, og i februar, da overenskomstforhandlingerne brød sammen, beskyldte hun lønmodtagerne for at være mere optagede af at tage end at give i forhandlingerne.

Rita Bundgaard, chefforhandler for lønmodtagerne i HK Stat, lægger ikke fingre imellem, når hun skal sætte ord på Løhdes betydning i OK-forhandlingerne. Til BT går hun så vidt som at sige, at Sophie Løhde "har taget hele Danmark som gidsel". 

Løhde selv kan ikke genkende det billede, der bliver tegnet af hende. 

- Jeg kan slet ikke genkende det billede, som nogen forsøger at tegne. Og det er jeg i øvrigt også glad for at vide, at mange andre heller ikke kan, skriver hun i en sms til BT

Farvel til fem medarbejdere på et halvt år

Hvis ikke der inden påske er landet overenskomstaftaler for de offentligt ansatte i staten, regionerne og kommunerne, kan Danmark blive ramt af en konflikt. Lønmodtagernes organisationer har på forhånd varslet strejker, mens arbejdsgiverne har udsendt lockoutvarsler.

Sophie Løhde er chefforhandler for arbejdsgiverne i staten, og flere fagforeningsfolk har kritiseret hendes udtalelser om statsansattes løn og betalte frokostpauser. To stridspunkter, der i den grad har spændt ben for en overenskomstaftale på statens område.

Blandt Sophie Løhdes medarbejdere i Finansministeriet, har man også mærket til ministerens benhårde ledelsesstil. På bare et halvt år har Finansministeriet sagt farvel til fem topledere, og ifølge BT, der har talt med anonyme kilder, er en af årsagerne, at Sophie Løhde er en meget hård chef. 

Selvom den 34-årige politiker karakteriseres som hård, vil Rita Bundgaard også godt rose den fremadstormende Venstre-kvinde.

- Der er ingen tvivl om, at Sophie Løhde er dygtig og vidende om sit stof. Hun er meget detaljeorienteret og ærekær med hensyn til, hvordan hun gerne vil have tingene. Så ja, hun er sindssyg dygtig og skarp, og det kan nogle gange stå i vejen for, at vi når i mål, siger hun til BT.