16-årig pige går amok i Føtex: Angriber politiet

Krimi
Arkivfoto. (Foto: Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix )

Den 16-årige pige forsøgte at få fat i den ene betjents peberspray og pistol, da hun skulle afhøres på politigården.

Politiet endte med at komme på en usædvanlig opgave, da de i slutningen af august blev kaldt ud til et butikstyveri i Føtex i Roskilde.

Tre unge blev afsløret, da de forsøgte at stjæle varer for 260 kroner fra dagligvarebuikken i Stationscentret i den midtsjællandske by. Det drejede sig blandt andet om en flaske vodka, et par energidrikke og nogle kager.

En af de tre uge var en 16-årig pige - hun skulle vise sig at være lidt af en udfordring for ordensmagten.

Betjentene valgte at køre pigen på Politigården i Skovbogade, da hun blev ved med at udgive sig for at være sin lillesøster.

I anklageskriftet kan man læse, at det slog klik for den unge kvinde, da hun skulle afhøres på politistationen. Roskilde Avis skriver, at hun forsøgte at få fingrene i en ene af betjentenes peberspray. Hun prøvede også at trække en tjenestepistol op af hylstret.

Den utilregnelige adfærd var årsag til, at betjentene ville anbringe den 16-årige i detentionen, indtil hun faldt til ro. Dén idé var hun heller ikke vild med, og hun viste sin utilfredshed, da hun forsøgte at bide en politimand. 

I anklageskriftet står der også, at sagen om den 16-årige nu ikke blot handler om butikstyveri, men også ulovlig våbenbesiddelse, da hun gik rundt med en ulovlig kniv.