Hvis du er 39 år, så skal du kun af med knap 1.000 kroner om måneden for at geare din økonomi til at undvære efterlønnen.
Med regeringens forslag om at afskaffe efterlønnen vil nogle danskere være fristet til at skabe deres egen 'efterlønsordning', skriver Politiken.
Og det kan enten gøres ved at sætte pengene ind på en pensionsordning eller afdrage ekstraordinært på sin gæld.
"Det er penge, som så skal tages fra andet forbrug. Den første del af pengene kan komme fra det sparede efterlønsbidrag. Det vil give omkring 250 kroner efter skat om måneden," siger finansrådgiver Kim Valentin fra Finanshuset til Politiken.
Med regeringens forslag er der udsigt til fastholdelse af reglen om, at pensionsordninger kan komme til udbetaling uden strafafgift fem år før folkepensionsalderen.
Derfor vil pensionsordningen altså kunne komme i spil for 62-årige, hvis grænsen for folkepensionen er 67 år.
Er man i dag 44 år, så skal man betale lidt mere til pensionen eller afdrage lidt mere på gælden end en 39-årig, viser Finanshusets regnestykke.
En 49-årig slipper dog lidt billigere end den 44-årige, fordi han eller hun kun står til at miste tre års efterløn.
Til gengæld skal en 54-årig, der mister et års efterløn og to års folkepension, afdrage gæld for et par tusinde kroner om måneden eller sætte godt 1.500 kroner ind på pensionsordningen.
"Der er en del - også i trediverne - der har luft i økonomien til at skabe deres egen efterløn. Mange vil kunne vælge at bruge den skattelettelse, de har fået de seneste år, på opsparing eller afdrag," siger Kim Valentin til Politiken.
I LO vurderer cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen også, at mange i princippet kan skabe deres egen efterløn.
"På længere sigt er det nok over halvdelen af lønmodtagerne, som kan lægge ekstra til side og selv finansiere tidlig tilbagetrækning nogenlunde svarende til efterlønnen. Relativt få lavtlønnede og arbejdsløse, men langt de fleste i middelindkomstgruppen og opefter," siger han til Politiken.