Master Fatman er død - blev kun 53 år
Foto: Simon Skipper / Scanpix
DJ Master Fatman er død natten til tirsdag. Han efterlader sig fem børn og en hustru.

Radiovært og DJ Master Fatman er afgået ved døden i en alder af 53 år. Det oplyser Jørgen Ramskov, chefredaktør på Radio24syv, på vegne af familien.

Multitalentet med det borgerlige navn Morten Lindberg kunne skrive både kunstner, sanger, dj, tv-vært, radiovært, filminstruktør og tv-deltager på cv'et

Det var dog musikken, der blev Fatmans gennembrud i 1980'erne. Her blev han landskendt med sine fortolkninger af gamle Abba- og discoklassikere, både med sit liveband, Master Fatman and his Freedom Fighters, og senere med albummet "Hail Hail".

På det sociale medie Twitter mindes en lang række danskere den kendte radiovært. 

- Meget trist nyhed - Master Fatman var en stor støtter af Dansk Røde Kors og netop på vej med en støttekoncert. Tankerne går til hans familie. Vi kommer til at savne ham og hans fantastiske humør. Æret være hans minde, skriver Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors. 

- Hvor er det dog en trist nyhed. Et stort menneske, en stor kunstner med stærke værdier og stor empati for sine medmennesker. God rejse, skriver Christian Have, indehaver af det store kommunikationsbureau Have Kommunikation. 

Mødte kone på Roskilde Festival

Hustruen mødte han under en koncert på Roskilde Festival. De blev gift i 2010. Herminia Mabunda var tidligere daglig leder af et spillested i Mozambiques hovedstad, Maputo. 

I juni 2011 fødte hun parrets første fælles datter Sol, og i 2015 blev parret igen forældre til sønnen Vinicius. I 2017 kom tvillingerne Heaven og River til. 

Master Fatman har også den voksne søn Wilhelm fra et tidligere forhold.

Avisen.dk opdaterer løbende.