Ziegler skifter side: Støtter han nu de offentligt ansattes krav?
Her napper Michael Ziegler merchandise fra pædagogerne til sit sideskift. Foto: Nils Meilvang/Scanpix Ritzau
Det er langt fra første gang, at topforhandleren for de kommunale arbejdsgivere krydrer de lange forhandlinger med vittigheder.

De mange timer i Forligsinstitutionen har givet topforhandler for arbejdsgiverne, Michael Ziegler, gedigent kuller, og nu lufter han med et glimt i øjet et farverigt nyt look på Twitter og en overraskende støtteerklæring til fagbevægelsen.

- Stockholmssyndromet har indfundet sig, skriver topforhandleren med en henvisning til syndromet, hvor man udvikler sympati og forståelse for sine gidseltagere.

Den overraskende udmelding blev øjeblikkeligt hilst velkommen af Elisa Bergmann, der er formand for pædagogernes forbund BUPL. Den magentafarvede solbrille og hue med #ViErMereVærd kommer fra netop BUPL. 

- Bare det virker, så er det helt ok, skriver Elisa Bergman ledsaget af en blinkende smiley, mens også DJØFs formand, Sara Vergo, stemmer i:

- Du er velkommen på den lyse side. Kræver kun ganske få indrømmelser..., skriver hun ligeledes med en blinkende smiley.

#GodVærkstedshumor

Det er ikke første gang, at Michael Ziegler tager et afbræk fra marathonforhandlinger med en vittighed eller to og et sjovt billede.

Eksempelvis fremstillede han sig selv som den frygtelige smølfeskurk, troldmanden Gargamel:

Dog var Ziegler ikke helt klar over det uheldige i at fremstille sin kollega Sophie Løhde som Smølfine. 

Det kan du læse om her: Topforhandler med "smølfespark" i OK-forhandlinger: Løhde og Ziegler i tegneserie-univers

Michael Ziegler er heller ikke blind for, hvordan nogle offentligt ansatte muligvis forestiller ham, når han sætter sig ned ved forhandlingsbordet: nemlig som de mørke kræfters håndlanger.

Det virker til, at Michael Zieglers gakkede indslag i tide og utide på de sociale medier bliver vel modtaget af hans modparter. For eksempel skrev Dennis Kristensen, formand for FOA og topforhandler for de kommunale arbejdstagere, følgende om afsløringen af Michael Ziegler som Darth Vader: