Vred handicapformand: Det er i virkeligheden meget værre

”Jeg hopper aldrig på det, når læger selv angiver, om de har handicapadgang. Det er en langt mere positiv vurdering, end virkeligheden kan bære,” siger Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer. (Foto: Lærke Posselt/POLFOTO/arkiv)

Danske Handicaporganisationer mener, at problemet med læger, som gangbesværede ikke kan bruge på grund af trapper og trin er større end nogen aner.

Det ser i virkeligheden endnu værre ud med handicappede og gangsværendes adgang til de praktiserende læger, end nogen aner.

Det mener Stig Langvad, der er formand for Danske Handicaporganisationer.

For så længe, det er lægerne selv, der skal vurdere, om handicappede kan komme ind, så giver han ikke en krone for resultatet.

”Jeg hopper aldrig på det, når læger selv angiver, om de har handicapadgang. Det er en langt mere positiv vurdering, end virkeligheden kan bære,” siger han.

Det er et kendt problem i handicaporganisationen, at man reelt ikke kan stole på anbefalingerne fra Sundhed.dk, når man vælger læge.

Stig Langvad fortæller om lægepraksis, hvor der godt nok er elevator, men bagefter er der to trin op til lægen.

Eller steder, hvor kørestolen godt kan komme ind, men klinikken ikke er indrettet, så en kørestolsbruger kan komme op på briksen.

Fysioterapeuter er blevet målt

Avisen.dk har lavet en optælling på sundhed.dk, der viser at under halvelen af storbylægerne har opgivet, at de har enten egentlig handicapadgang eller en elevator.

Tidligere har en rapport i Region Hovedstaden vist, at blot halvdelen af lægerne svarede, at deres døre var brede nok til, at en kørestol kan komme ind.

Men Stig Langvad mener, at tallene er endnu lavere.

Han fremhæver Danske Fysioterapeuter, der har givet økonomisk støtte til, at medlemmer fik deres klinikker målt op af organisationen God Adgang. Derfor kan handicappede og dårligt gående vurdere ud fra fakta, om de kan bruge fysioterapeuten.