Administration 

Vores værdier som retsstat er truet

Debat
Naser Khader i Folketinget
(Foto: Scanpix)

"Vi er nødt til at standse det vanvid, der udspiller sig når mænd bliver hevet ud af kontoret, påført subjektive og udokumenterede anonyme anklager, trukket ind på torvet og udstillet til offentlig fordømmelse som i en skrækfilm fra middelalderen..."

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.

Så blev også Naser Khader hældt ud af vinduet. Og nede på asfalten ramte han den efterhånden anselige dynge af mænd, der er blevet kylet ud af deres livsværk, smidt ud af folketingsgrupper, sendt hjem fra deres arbejdspladser og hængt ud på forsiderne.

Blandt de seneste også den radikale Kristian Hegaard, der af ren skræk selv valgte at kaste sig ud, selvom han angiveligt på grund af beruselse ikke anede hvilket frygteligt overgreb han havde begået fra sin kørestol.

MeToo fortsætter med at ødelægge mennesker. Ikke alene mændene, men også deres familier. Det kræver kun kvinder, der efter 15-20 år pludselig får lyst til at betro sig anonymt til DR, TV2, Berlingske eller Politiken om begivenheder, de dengang selv var en del af. Vupti, bliver de hen over natten dermed tapre kvinder i kampen mod mænd og opnår samtidig syndsforladelse for deres egne fejltrin.

Og her kommer disclaimeren: MeToo fejler i sin substans ingenting. Kvinder skal naturligvis have en hverdag og en arbejdsdag uden kønsliggørelse og uden uønsket seksuel opmærksomhed. Det gælder i øvrigt også mænd.

Men her kommer så en anden alvor: Vi er nødt til at standse det vanvid, der udspiller sig når mænd bliver hevet ud af kontoret, påført subjektive og udokumenterede anonyme anklager, trukket ind på torvet og udstillet til offentlig fordømmelse som i en skrækfilm fra middelalderen.

Giftig maskulinitet

Vi er i gang med ”cancel culture”, hvor Metoo-kvinderne behændigt undgår enhver retlig instans. De går i stedet til de følgagtige medier, anført af krysterne Tom Jensen på Berlingske, Kristian Jensen på Politiken og en halv snes andre tavse chefredaktører, der tisser i bukserne af skræk ved tanken om at sætte spørgsmålstegn ved den metode, danske MeToo-krigere på bedste Taliban-maner har sat i værk.  

Cancel Culture hviler på de narcissistiske træk, som man ser i alle ekstremistiske bevægelser. Det handler om at føle sig kaldet til en højere sag, om at tilrane sig magten til at bortdømme andre mennesker og retten til at beslutte om andre menneskers adfærd er rigtig eller forkert.

I Naser Khaders tilfælde er han fældet af DR-journalisten Sofie Rye, der uanfægtet af nogen leder i DR har kunnet bruge fire år på at grave kvinder frem, der så med tyve års forsinkelse pludselig føler sig krænket af en relation til Naser Khader, de selv var med i og som de selv i flere tilfælde tog initiativ til.

Der er etableret et juridisk parallelsamfund, sanktioneret med advokatundersøgelsen som juridisk alibi, som giver det ene køn suveræn ret til at beslutte, hvornår det andet køn opfører sig upassende. Målet er destruktion af den ”giftige maskulinitet”.

Og det skal ses af alle. Derfor har det været magtpåliggende for bevægelsen at finde og fælde mandlige koryfæer. Som en af MeToo’erne sagde: ”Det skal være kendte mænd, de skal ud gennem fordøren i fodlænker, kameraerne skal rulle og pigegarden skal spille”.

Så nu har en række mandlige profiler fået ødelagt deres navn, økonomi, og fremtidsmuligheder efter ”krænkelser”, som jeg gætter på at 90% af den mandlige del af befolkningen også ville kunne risikere at være skyldige i. Og det interessante er, at ingen tager til genmæle overfor dette samfundsnedbrydende uvæsen.

Hvorfor? Fordi alle er blevet bange.

Den konservative Søren Pape Poulsen blev bange forleden. Selve formanden for det mest markante lov-og-orden parti i Danmark valgte i onsdags at sparke Naser Khader ud af partiet, uden at der lå noget bevis for noget overgreb på en eneste kvinde, uden at der var en eneste klage fra nogen kvinde i nogen politisk sammenhæng og endnu før partiets egen advokatundersøgelse var færdiggjort.

Han gjorde det formentlig for at få sit parti ud af klemmen. Men han kommer til at sove dårligt om natten lang tid fremover, fordi han inderst inde ved, at han har været en kryster. Han burde have mobiliseret sit parti i kampen for rimelighed, ordentlighed og ret. Nu ved enhver retsindig borgerlig, at man ikke skal stemme på De Konservative.

Mao og Stalin roterer i deres grave

Søren Pape er dermed udtryk for det syndrom, der også har skabt andre nedsmeltninger gennem historien, nemlig når gode mennesker ser passivt til eller ligefrem føjer sig. Vi har set det også på TV 2, hvor den besynderlige direktør Anne Stig Christensen af ren skræk for MeToo-miljøet iværksatte en advokatundersøgelse og gennemførte den så klodset, at det offentligt ejede firma nu er indklaget for både Advokatrådet og Datatilsynet for bl.a. overtrædelse af den europæiske norm for beskyttelse af personfølsomme data.

Samtidig har hun kommanderet stationens lamslåede medarbejdere til at deltage i en intern ”kulturforandring”, selvom advokatundersøgelsen kun førte til 14 behandlede sager gennem 32 år. TV 2 har dermed øjensynligt ikke noget sexisme-problem af betydning. Men Mao og Stalin roterer i deres grave af fornøjelse over Anne Stig Christensens brutalitet og tankeløshed.

På samme baggrund er jeg blevet bekendt med, at sagerne på TV 2 mod bl.a. Jes Dorph Petersen og Jens Gaardbo sidste vinter var iværksat af én og samme kvinde. Hun har ikke arbejdet på TV 2 i de sidste 18 år, hun bor i udlandet og hun har på intet tidspunkt i hele denne periode ytret problemer med sin egen iøjnefaldende adfærd på TV 2 dengang eller med mænd på stedet.

Men pludselig dukkede hun op. Og pludselig behøvede hun kun at åbne munden i ti sekunder, før TV 2's talentløse ledelse skar hovedet af nogle af stationens fremmeste mænd.

Og hvorfor? Fordi kvinder har ret, når de klager. MeToo bygger på ideen om at et kvindeligt subjektivt udsagn selv tyve år efter repræsenterer den endegyldige sandhed. Men når et fremtrædende kvindeligt medlem af den svenske rigsdag kan stå på rigsdagens talerstol og hævde at alle mænd er potentielle voldtægtsmænd, så efterlader det os et sted hvor mænd med lige så stor (og elendig) logik kan hævde at alle kvinder er løgnere

Kære alle retsindige mennesker i Danmark, tag til orde! Hjælp med at standse det toksiske mix af MeToo’s brutalitet, følgagtige medier og svage ledelser, der lige nu fører os direkte i retsløst helvede. Det er ikke værdigt for et samfund med tradition for fairness og ret.

Vores værdier som retsstat er truet.

Portræt af gråhåret smilende mand
Torben Haugaard er erhvervsrådgiver og psykoterapeut. Foto: Privat

 

et glas rødvin
Nyheder

Få din vin til at smage endnu bedre med disse tips

trans
Nyheder

Valg i Tyskland:

Transkvinder skriver historie

Nyheder

Lava nærmer sig havet: 
Risiko for giftige gasser 

vand fosser ud af vandhane
Sundhed

Livsfarlig bakterie

findes på ni ud af ti

danske plejehjem

mand sidder i hvid t-shirt
Kendte

Chris Anker begraves

i stilhed 

prinsesse marie smiler
Kongelige

Prinsesse Marie

fortsætter kampen

Christiansborg i aftenmørke
Nyheder

Vagter afvist af PET:

Stod for sikkerheden

i ministerium

have på ejendom
Livsstil

Herskab på budget:

Tre herregårde som ikke

koster en bondegård

folk står på gaden
Nyheder

Kreta ramt af

jordskælv 

radiator
Nyheder

Det bliver dyrere

at holde varmen

til vinter

benzinstander på tankstation
Nyheder

Britisk benzin-panik 

mand smiler
Nyheder

Dansk mindretal

skriver historie

regnbue ved stranden i Vorupør
Nyheder

Ugens vejr: Hele

garderoben skal i brug

bil med talibankrigere på ladet
Nyheder

Forbyder barberer

at trimme skæg

Alle de kvindelige skuespillere fra "Badehotellet" fotograferet i kulisserne med ikke i kostumerne.
Kendte

Badehotellet-stjerne

er blevet gift

En politibil med udrykning.
Krimi

Politiet afspærer boligområde:

Undersøger mistænkeligt forhold

Siden af en politibil
Krimi

Ung mand i kritisk tilstand

efter fald fra bygning

Krimi

Flere får nej til

prøveløsladelse

Mette Bluhme Rieck kigger direkte ind i kameraet.
Kendte

Tv-vært i panik:

Venter barn

Chris Anker Sørensen sidder med den ene arm over den anden og taler.
Sport

Chris Ankers kammerat:

Det er så sørgeligt

Syv tomme øl flasker
Krimi

Spritbilist eftersøges

stak af fra såret ven

En hånd holder et lille gult blad
Livsstil

Gode råd:

Sådan griber du haven an i efteråret

En langhåret guitarist
Kendte

Status Quo-stifter død

en golfspiller og en flot udsigt
Sport

Ryder Cup: Druk på banen 

En kortklippet fyr stirrer på dig
Kendte

Simon Kvamm smider skjoldet

En smuk kvinde og en yngre mand
Kendte

Helena Christensens søn arresteret 

En ketchup-klips presser ketchup ud
Mad og drikke

Heinz introducerer ketchup-presseren

En man i en boksering strækker armene ud
Sport

Kæmpe chok: Ukendt ukrainer slår sværvægtsfavoritten

en kok med høj kokkehat i et køkken med mange kobbergryder
Mad og drikke

Bocuse d'Or kårer verdens bedste kok

et væltet tog
Krimi

Togulykke i USA – flere dræbte

Landbrug & Fødevarers hovedkontor
Nyheder

Bestyrelse færdig efter krænkelsessag

Merkel vinker
Nyheder

Rundspørge overrasker:

De færreste i Tyskland

vil savne Merkel

Travle hænder på en bærbarcomputer.
Nyheder

Sådan får du altid svaret

på vigtige beskeder

Andrea Elisabeth Rudolph portræt
Kendte

Andrea Elisabeth

Rudolph jubler:

Jeg er kræftfri

Tom Cruise og Hayley Atwell
Kendte

Tom Cruise single igen

Side på politibil
Krimi

Mand død efter overfald med hobbykniv

indbrudstyv
Krimi

Tyv afsløret af børns højttaler

person ved skærm
Krimi

24-årig var utilfreds med sin løn

person med mobil
Livsstil

Quizzer kan være

farlige for dit privatliv

hajfinner
Dyreliv

3.500 hajfinner beslaglagt
- 1.000 hajer dræbt

JNBY-logo
Helt vildt

Tøjfirma opfordrer til
at skyde indere

Lakserytteren og Mille Funk
Film og TV

Chok i Vild med dans

billede af politibil
Krimi

Spritstiv kvinde bragede ind i patruljevogn

Elon Musk og Grimes
Kendte

Elon Musk går fra kæresten

Jitender Maan
Krimi

Dramatisk video:

Gangster skudt og

dræbt i retssal

Røg og aske fra vulkan
Nyheder

Nyt vulkanudbrud stopper flytrafik

Santino og Jimmi Levakovic
Krimi

Levakovic-brødre udvist af Danmark

Mai Villadsen
Nyheder

Stress, mobning og krænkelser hos Enhedslisten

Danserne i Vild med dans
Film og TV

Vild med dans:

I aften er det slut

Lastbiler fra Arla
Nyheder

Panik efter Brexit:

Julen er i fare

illustration af udgravning
Helt vildt

Spektakulært fund:

Finder 23.000 år gamle

fodspor

kvinde kigger ind i kameraet
Film og TV

Her er den nye dommer

i X Factor

vindmølle i landskab
Nyheder

Energipriser på himmelflugt:

Dyr vinter venter 

redningfolk i snestorm på bjerg
Nyheder

Fem bjergbestigere dør

på Europas højeste bjerg

Helle Thorning-Schmidt - Blondinens Betragtninger
Kendte

Blondinens betragtninger:

Helle Thorning springer ud

som forfatter

dansere på dansegulvet
Film og TV

Vild med dans-stjerne

vil kun imponere

én dommer

hund med åben mund
Dyreliv

76-årige Alice blev
bidt af rottweiler: 
Nu skal den aflives

tv-skærm
Film og TV

Lyver du også om

dine streamingvaner? 

lottokugler suser rundt
Helt vildt

Vinder 2 millioner:

Vil købe støvsuger

og kaffemaskine

mand på strand
Nyheder

Sommeren vender tilbage

i weekenden

mennesker på golfbane
Kendte

Harry Potter-stjerne

kollapser under kendiskamp 

camilla nørgaard poserer
Kendte

Nyt job

til TV2-vært

Gitte Seeberg
Nyheder

Tidligere toppolitiker trækker sig efter brøler

Julia Roberts og Hugh Grant
Underholdning

Manden bag Notting Hill er død

Carlos i retten
Nyheder

Ny livstidsdom til terroristen Carlos

hus midt i lava
Nyheder

VILDT BILLEDE: Danskers hus omringet af lava

Bølger rammer stranden
Nyheder

Vindstød af stormstyrke rammer store dele af landet

Linda Evangelista portræt
Kendte

Indgreb gik galt:

Supermodel vansiret

portræt Svend Lings
Nyheder

Politiet efterforsker

igen selvmordslæge

Underholdning

Nissemagi på DR: Laver ny familiejulekalender

Efterlyst mand
Krimi

Mistænkt knivstikker efterlyses

Chris Anker Sørensen på cykel
Sport

Chris Anker Sørensens bror:

Vi udlevede cykeldrømmen

sammen

hashplante
Krimi

Danskere knaldet:

Gemte 780 kilo hash

i tomatdåser

caroline wozniacki smiler
Kendte

Godt nyt til fans: 
Wozniacki klar 
til sidste kamp

silas holst og lise rønne poserer
Film og TV

Silas om Lise Rønne:

Jeg er helt pjattet

med hende

indkøbskurv med grøntsager
Sundhed

Disse madvarer er

guld værd for helbredet

galakse
Helt vildt

Finder seks 
døde galakser 

færge på havet
Nyheder

Stormen aflyser

flere færger

villa set fra luften
Helt vildt

80 millioner: Dansk

milliardær sætter tre

villaer til salg

Nyheder

Medicinal-boss:

Corona er overstået

om et år