En menneskekrop sidder på kanten af et badekar og glider så langsomt ned i det varme vand.
LÆS OGSÅ: Restaurant går konkurs efter 17 år
Vandoverfladen bliver urolig, og vandet kan endda skvulpe op over kanterne og ud på badeværelsesgulvet.
I det billede kan man tænke på de tsunamier, der kan opstå efter fjeldskred. Det er ikke kæmpe mennesker, men kæmpe fjeldmasser, der skrider fra kilometer høje skråninger ned i et kæmpe bassin med iskoldt vand.
Det skriver Videnskab.dk.
For små 10.000 år siden var massen fra verdens største fjeldskred svimlende 8,4 kubikkilometer. Det svarer til en kasse på 8,4 kilometer i højden og en kilometer i både bredde og længde.
Den kæmpestore klods skred fra fjeldet ned i vandet og skabte en 270 meter høj tsunami, hvis den vel at mærke skred i ét stykke, som forskerne formoder.
- Vi kan se på landskabet, at det må være sket i én eller få hændelser, siger Kristian Svennevig, der er seniorforsker ved De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), til Videnskab.dk.
Kristian Svennevig og kollegerne er stadig ikke sikre på, hvad der helt præcist udløste fjeldskreddet.
LÆS OGSÅ: Tøjbutik er tavs om lukning og konkurs
Men efter at have analyseret havbunden i fjorden omkring skreddet har de stærke indicier om, at det må være faldet i én samlet eller af få omgange.
- Vi så kæmpe huller i fjeldet, som lidt kan ligne store ar i landskabet efter fjeldskredet, fortæller Kristian Svennevig, som selv er en af forskerne bag det nye studie, der er publiceret i tidsskriftet Geology.
I studiet har forskerne analyseret en række skred, som skete for omkring 10.000 år siden.
Det største af disse er altså verdens største og 100 gange større end de skred, forskerne ser lige nu i Vestgrønland, som har været motivation for forskningen i det vilde fænomen.
Interessen for fjeldskred på Grønland blev vækket hos forskere i 2017, efter en stor tsunami ødelagde den grønlandske bygd Nuugaatsiaq.
Før tsunamien kendte danske geologer som Kristian Svennevig nærmest intet til fjeldskred. Det var et overset emne i dansk geologi.
- Efter fjeldskreddet og tsunamien har vi kortlagt fjeldområdet i Vestgrønland og fundet ud af, at der er sket langt flere fjeldskred, end vi troede. Før kendte vi kun til to, siger geologen til Videnskab.dk.
Nu kender de til i alt otte lignende fjeldskred, som er sket inden for bare de seneste 100 år.
Under fjeldskreddet i Vestgrønland i 2017 var massen 45 millioner kubikmeter, hvilket svarer til et jordstykke på 45 meter i højden og en kilometer i både længden og bredden.
Fjeldmassen udløste en tsunami på 90 meter. Det skete hele 30 kilometer væk fra landsbyen Nuugaatsiaq, men bølgerne var stadig 10-15 meter høje, da de ramte kysten.
Mange af bygningerne i Nuugaatsiaq blev fjernet af vandet. 170 mennesker måtte evakueres, mens fire døde.
Fjeldskreddet fra studiet, der skete for 10.000 år siden, er langt større. Her var tsunamien næsten 300 meter høj og ifølge forskerne i en helt anden kategori.
Læs også: "Nordeuropas Atlantis" overlevede kæmpetsunami for 8.000 år siden
Læs også: Dinosaur-udslettende asteroide kan have skabt 4,5 kilometer høj tsunami