Udlændinge, der kan fremvise en ansættelseskontrakt eller et jobtilbud til mindst 25.000 kroner om måneden skal have lettere adgang til Danmark.
Sådan lyder et nyt forslag fra regeringspartierne Venstre og Konservative ifølge Jyllands-Posten.
"Det centrale er ikke, om man er direktør eller håndværker, men om man har et arbejde, hvor man betaler skat og dermed bidrager til samfundet," hedder det i forslaget.
Venstres integrationsordfører kalder det for liberal udlædningepolitik.
"Let og ubesværet adgang for dem, der kan og vil," siger han til Jyllands-Posten.
Hans kollega hos den konservative regeringspartner, Naser Khader, er også begejstret for forslaget.
"Indvandring handler om økonomi. Vi vil gerne tiltrække folk, som er med til at give os overskud og hjælpe os med en større vækst," siger han til Jyllands-Posten.
De to partier vil sænke kravet i beløbsordningen fra 375.000 kroner til omkring 300.000 kroner, svarende til 25.000 kroner om måneden.
Dermed kan også sygeplejersker, håndværkere, postbude og rengøringsdamer bruge ordningen, der oprindeligt var tiltænkt udenlandske specialister.
Bliver man fyret skal man enten forlade landet eller finde sig et nyt job, der giver mindst 25.000 kroner om måneden.
Radikale og Liberal Alliance støtter forslaget. Dansk Folkeparti gør ikke.
"En generel sænkning til 300.000 kr. vil vi ikke være med til. Så er ordningen ikke længere for specialister," siger integrationsordfører Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til Jyllands-Posten.
SF's integrationsordfører Astrid Krag stiller sig den betingelse, at danske job ikke er i fare på grund af ordningen.
"Jeg vil gerne være med til forhandlingerne, men jeg vil også møde op med en række forslag til, hvordan vi kontrollerer, at ordningen ikke bliver misbrugt til at presse danske lønninger," siger hun til Jyllands-Posten.
Hendes kollega Henrik Dam Kristensen fra Socialdemokraterne tvivler på nytten af forslaget.
"Det er tvivlsomt, om vi har brug for det. Og vi vil i hvert fald først have en lidt nøjere analyse af, hvad det betyder for dem, der er arbejdsløse," siger han til Jyllands-Posten.