Tvillinger døde af kræft – med halvandet års mellemrum

Joel og Seth inden de blev syge. (Foto: St. Baldrick's Foundation)

En ufattelig tragedie ramte en familie, da begge deres små drenge døde af leukæmi, men forældrene kæmper i dag for en sag.

Ingen forældre bør opleve at begrave sit barn, men Will og Natalie Decker oplevede den tragedie at skulle begrave to af deres børn med halvanden års mellemrum, begge bukkede under for leukæmi.

Tilbage i 2014 kunne forældrene glæde deres søn, Nathaniel, med at blive storebror til tvillingedrengene Seth og Joel.

– Det var en travl og hektisk tid, fortæller 39-årige Natalie til det amerikanske ugeblad People.

– Vi nød hvert minut og hver dag med vores tre drenge og al det sjov, de lavede sammen. De var altid sammen og meget knyttet til hinanden, fortæller Natalie.

Begge drenge fik konstateret kræft

Men det liv og den hverdag, vi alle tager for givet, blev snart vendt på hovedet. I december 2016 fik Seth konstateret en sjælden form for leukæmi AML. Tre måneder senere kunne lægerne så overdrage endnu en chokerende nyhed til det hårdt ramte forældrepar: Joel havde også fået AML.

AML er en leukæmi, hvor rygmarven af uvisse grunde producerer abnormt mange blodceller. Flere studier har desværre påvist, at når man lider af denne sjældne form for cancer, har søskende og især tvillinger ligeledes stor risiko for også at pådrage sig det.

Familien med storebror Nathaniel, som donerede flere omgange rygmarv til sine syge brødre. Foto: St. Baldrick's Foundation

Begge brødre kom i behandling, og det følgende år bød på både glæder og sorger, da de hhv. fik det godt og skidt, hvor hele familien for det meste var indlagt på hospitalet i Texas.

Ville ikke se sin bror

Begge drenge modtog marv-transplantationer fra deres raske storebror, men lige meget hjalp det. Til sidst i november 2017 var Joel så svag, at han blev lagt i respirator. Den sidste dag blev han lagt ind på et eneværelse, hvor familien sad omkring ham.

Hans storebror Nathaniel sad og talte med ham og holdt ham i hånden til det sidste. Tvillingebroren Seth derimod nægtede at gå ind til sin bror. – Jeg tror, han fornemmede, at det her også skulle ske for ham selv, og derfor ville han ikke derind, fortæller Will, 44.

Efter Joels død gik det lidt bedre med Seths blodtal, han blev stærkere og var for det meste hjemme. Familien øjnede håb.

Et hjerteskærende billede at to tapre drenge, som trods den dødelige sygdom og smerter alligevel kunne grine og hygge sig sammen. Foto: St. Baldrick's Foundation

Tog sønnen hjem

Men ligesom det gik bedre, gik det pludseligt den anden vej – og hurtigt. Han fik endnu en transplantation, men der stødte komplikationer til, da den syge marv prøvede at udstøde den raske, og til sidst var der ikke mere at gøre.

Familien valgte at tage sønnen hjem, så de kunne være sammen allesammen i hjemmet i den sidste tid. Han døde fredfyldt, den 10. maj 2019, præcis halvandet år efter hans tvillingbror døde.

– Der opstod det største tomrum, da Seth døde, fortæller Natalie. – Vi havde passet vores syge drenge i årevis, og pludselig var de væk...

For lidt research

Broren, som nu var 10 år, havde det forfærdeligt i starten, fordi han følte, at han havde svigtet sine brødre, fordi hans rygmarvstransplantationer ikke havde virket.