Mange tusinde mennesker demonstrerer i Pakistan, Irak og Afghanistan efter fredagsbønnen mod Rasmus Paludans afbrænding af koraner i Sverige og Danmark.
Der er også meldinger om store demonstrationer i Iran og Bangladesh.
Det rapporterer nyhedsbureauerne AFP og Reuters.
Blasfemisk behandling af muslimernes hellige bog opflammer traditionelt mange muslimer i Pakistan.
Mindst 5000 mennesker går i optog gennem gaderne i Lahore. Det er landets næststørste by.
- Koranen står skrevet i vore hjerter, lyder det fra deltagerne. De er blevet opfordret til at vise deres vrede af det radikale parti Tehreek-e-Labbaik.
I Karachi, Pakistans største by, har der samlet sig cirka 1000 mennesker.
I begge byer bliver der afbrændt svenske flag.
Rasmus Paludan afbrændte i lørdags en koran foran den tyrkiske ambassade i Stockholm. Det er blevet mødt med stor vrede af Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.
Fredag var Paludan igen i gang. Det foregik i København, hvor han svor at ville afbrænde tre koraner. Det er blevet mødt med en protest af den tyrkiske regering til den danske regering.
En talsmand for den afghanske provins Badakshans guvernør siger, at tusindvis af mennesker har samlet sig efter fredagsbønnen for at give udtryk for deres vrede.
- De råber død over Sverige, USA og FN, siger han.
Der er også brudt demonstrationer ud i Irak, skriver AFP.
I Indonesien, der har den største andel af muslimer i noget land, har regeringen bedt den svenske ambassadør om at møde op i udenrigsministeriet.
Egyptens øverste religiøse institution har ifølge nyhedsbureauet AP opfodret muslimer i hele verden til en boykot af svenske varer. AFP skriver, at det også handler om "Dutch products", altså hollandske og ikke danske, "Danish", som Ritzau skrev tidligere om en mulig forveksling af ordene.
Reaktionen mod Holland kan referere til Edwin Wagensveld, leder af den højreradikale bevægelse Pegida i Holland.
Ved et træf søndag foran det hollandske parlament i Haag rev han sider ud af en koran.
Efter Paludans afbrændinger fredag foran en moské i København og foran den tyrkiske ambassade i København risikerer Danmark på ny konflikter med lande i den muslimske verden. Som det skete under Muhammed-krisen i 2006.
Dengang handlede det om Muhammed-tegninger i Morgenavisen Jyllands-Posten. De blev mødt med store demonstrationer i en række muslimske lande.
Den efterfølgende boykot af danske varer i Mellemøsten og andre lande kan have kostet danske virksomheder op mod to milliarder kroner i tabt eksport. Det viste en senere analyse fra kandidater ved Handelshøjskolen i Aarhus.
/ritzau/