Tredje dødsulykke rammer branche: "Det er dødsensfarligt arbejde"
Billedet har intet med historien at gøre. Foto: Nils Meilvang/Scanpix Ritzau/arkiv

Tre ansatte i byggeriet er i 2018 og 2017 afgået ved døden efter at være blevet begravet i en udgravning, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Senest mistede en 62-årig kloakmester i torsdags livet i en udgravning i Maribo. Og ulykken har kastet to påbud af sig fra Arbejdstilsynet til mandens arbejdsgiver.

Charlotte Hougaard Juhl, der er tilsynschef i Arbejdstilsynet, påpeger, at reglerne for udgravninger i alle de tre tilfælde med dødelig udgang i 2017 og 2018 ikke har været overholdt.

Udgravninger skal etableres, så faren for jordskred er effektivt imødegået, fortæller hun. Det kan for eksempel gøres ved, at udgravningen udføres med en passende hældning, eller ved at anvende passende afstivningsmateriel - for eksempel en gravekasse, så man sikrer, at de lodrette sider ikke kan falde sammen.

Tilsynschefen opfordrer til at tjekke reglerne på Arbejdstilsynets hjemmeside eller ringe til Arbejdstilsynets callcenter, hvis man er i tvivl.

- Det er dødsensfarligt arbejde. De tre dødsulykker taler for sig selv, siger hun til Licitationen - Byggeriets Dagblad.