Tre tip til en sund grillaften

Mad og drikke
Sommeren indbyder til grill og hygge – og i nogle tilfælde lidt ekstra kalorier. Her får du tre tips til at spare på grill-kalorierne.

Sommeren indbyder til grill og hygge – og i nogle tilfælde lidt ekstra kalorier. Her får du tre tip til at spare på grill-kalorierne.

Det er selvfølgelig helt i orden, at man giver sig selv lov til skeje ud en gang imellem, men med en lang, femragende sommer med masser af grill-aftener, er det måske en god idé at lægge lidt taktik allerede nu.

1. Hold styr på mængden af snacks

Kendetegnet ved enhver succesfuld grillaften er, at man sidder lang tid og hygger sig rundt om grillen. Dette kan dog være en ulempe, da man, på trods af mæthed, bliver ved med at snacke ekstra kalorier i sig.

2. Undgå den obligatoriske ’afslutnings-pølse’

Det er gammel skik, at vi slutter grill-måltidet af med en ekstra pølse – hvad enten vi er sultne eller ej. Men pølsen kan være et kalorierigt bekendtskab, da den indeholder meget af det usunde mættede fedt.

Så usund er din grillpølse. Læs mere på slankedoktor.dk

- Mærk efter om du virkelig har behov for at klemme lidt ekstra ned, inden du sætter tænderne i grillpølsen. Alternativt vil det være en god ide at købe de pølser, som indeholder mindre fedt eller skifte dem ud med kyllinge- eller kalkunpølser, siger Lisa Bolting, Chefdiætist, SlankeDoktor.dk.

3. Skift alkoholen ud med andre lækre sommerdrikke
Sol, grill og hyggeligt samvær går ofte hånd i hånd med drikkevarer, der indeholder alkohol. Næst efter fedt indeholder alkohol flest kalorier, og kan derfor være en trussel mod den slanke linje.

Så mange kalorier indeholder din drink. Læs mere på slankedoktor.dk

- Hvis du griller på en hverdag så prøv at hold dig til kolde drikkevarer, som ikke indeholder alkohol. Hvad med en sommerdrik med vandmelon eller jordbærvand i stedet? Alternativt vil du også kunne spare kalorier fra hvidvinen ved at blande den op med lidt danskvand og tilføje lidt friske skiver lime, anbefaler Lisa Bolting.

Af Redaktionen, SlankeDoktor.dk