Administration 

De satsede alt for skabe et mødre-fælleskab

Iværksætteri
To smukke smilende kvinder - en brunette og en rødhåret.
Sara tv. og Sine har gjort en flyvsk idé til et imponerende fællesskab med 25.000 medlemmer på under to år. (Foto: Privat)

Sara Rode Hamann og Sine Kjellerup Christensen stiftede fællesskabet Momunity, og det har skabt en hel bevægelse.

 - Vi er bedst, når vi er forbundet til andre kvinder, siger Sara Rode Hamann og Sine Kjellerup Christensen, som i 2018 følte sig kaldet til missionen om at skabe nye og bedre forbindelser mellem mødre. Derfor stiftede de mødrefællesskabet Momunity, og her oplevede de, hvordan en hjertesag kunne skabe en hel bevægelse for mødre.

Momunity rammer ind i en tid, hvor fællesskab igen er noget, vi begynder at forstå, er vigtigt. Bare indenfor det sidste årti har vi set en øget ensomhed på baggrund af teknologien, der isolerer os fra hinanden, mens vi har en falsk opfattelse af at være forbundet. Momunity håber på at få relationerne til at spire både online og i virkeligheden.

Momunity stod bøjet i neon

Sine og Sara har begge oplevet, hvor svært det kan være, at skulle finde nye veninder som tilflyttere og finde ligesindede som forstår en, der hvor man er i livet som mor og kvinde.

-  Jeg mærker tydeligt, at der kan være brug for mere forståelse fra de relationer, man har i forvejen. Det kan være guld værd at få nye veninder, som kan forstå, hvordan man som mor er nødt til at prioritere i hamsterhjulets trummerum, samtidig med at man selvfølgelig har brug for relationer – at føle sig hørt, set og mødt af ligesindede, siger Sara, 33.

Vågnede om natten og drog på mission

Momunity opstod i sin grundidé d. 13. september kl 3 om natten, hvor Sine vågnede og fik en åbenbaring – hun kan ikke forklare det bedre. Hun vækkede sin mand og fortalte at fra nu af skulle hun ud på en mission om at skabe mødrefællesskaber i Danmark, hvor skørt det end kunne lyde for hendes trætte mand. Han sagde bare: ”den er god med dig” og lagde sig om på den anden side.

En masse smilende kvinder
Engagementet og energien lyser ud af dette billede, som er af et håndpluk af medlemmerne i Momunity. Foto: Privat

- Men jeg vidste, der var et kald her!, siger Sine, 30.  Hun har fire børn, og har været mor i snart 11 år, og hun følte at Momunity altid har manglet for hende, eftersom hun er flyttet flere gange og har boet både i Jylland og på Sjælland i den tid hun har været mor.

Øl og brainstorm

Hun var ikke et sekund i tvivl om, hvem hun skulle teame op med. Sara havde hun mødt i sin nye mødregruppe, og på trods af at Sara, da Sine et par gange havde foreslået hende at springe ud som iværksætter, havde bedyret at hun ihvertfald ALDRIG skulle være selvstændig, så fik Sine den nat oprettet den allerførste Momunitygruppe. Og hun tilføjede kun Sara.

Dagen efter mødtes de to til en øl og en brainstorm, og siden har de aldrig set sig tilbage. Saras baggrund for at ville Momunity er, at hun har boet 10 år i samme kommune, og selv om hun med to børn havde været i to mødregrupper, havde hun ikke fundet de helt dybe venskaber i nærområdet, som hun længtes efter. Hendes barndomsveninder var spredt ud over hele Danmark. Sara havde trygheden i et godt job og udsigt til flere spændende muligheder, men havde svært ved at føle, at hun helt slog til både på hjemmefronten samt på job, da det var svært at forene familieliv og karriere uden at svigte, følte hun.

Billeder af kvinder på picnic i skoven
Ideen, som udsprang af et ønske om at være noget for mødre i lokalområdet, er nu blevet til en virksomhed. Foto: Privat

Missionen føltes så vigtig, at selv om Sara og Sine begge havde gode jobs som henholdsvis socialrådgiver og kontormanager, var det passionen for Momunity og det nye partnerskab, der fyldte det hele. Så snart blev deres jobs sagt op, og de sprang ud på det helt dybe vand - uden løn. Nogle måtte jo skabe Momunity.

25.000 mødre er med

De startede med deres lokale fællesskab i Egedal, og da de fik stor succes med at forene mødre og lave de første velbesøgte events, begyndte de at udvide til nye kommuner. Det kom helt naturligt, eftersom mødre fra andre kommuner kontaktede Sine og Sara for at skabe et Momunity der, hvor de selv bor. Sine og Sara begyndte derfor at sætte det hele i system for, hvordan man kunne starte nye Momunities, og så tog det voldsomt fart.

- På godt halvandet år gik vi fra de første 1.000 medlemmer til 25.000 mødre i lokale Momunities. Samtidig er et stærkt bånd blevet knyttet mellem de kvinder, som arbejder frivilligt for Momunity, dem som kalder sig “Momunity Mamas”. Det navn opstod, da de flere gange oplevede at kvinderne introducerede sig for hinanden som eksempelvis ”Mama Holbæk” og ”Mama Lejre”. Det virkede så rigtigt, at det blev gjort til en form for titel, smiler Sine og Sara, der oplever, at mødrene bærer titlerne med stolthed.

Der findes i skrivende stund knap 100 kvinder fordelt over landet, som har påtaget sig rollen som Momunity Mama, og Sine og Sara understreger begge, at det ikke kunne gøres uden dem. Disse Mamas står for at invitere deres lokale mødre ud. Om det er til Dinner For Kvinder, Legelørdag, De Små Besøgsvenner eller wellness-event, så er det meningen, at disse aktiviteter er et springbræt til et stærkere mødresammenhold lokalt.

- Vi ønsker større trivsel og forankring der, hvor man bor, og det oplever vi sker, gennem relationer og ved at man støtter det lokale erhvervs- og foreningsliv, konstaterer Sara.

Ikke blåøjede

- Momunity er noget, som man gør med hjertet forrest. Vores motivation har været at gøre en forskel for andre ligesindede, men vi har heller ikke været blåøjede, og vi ved, at der skal penge ind for, at kunne drive Momunity med to fuldtidsstillinger. Det har lykkedes ved at være skarpe på markedsføringen på de sociale medier, et kæmpe netværk som støtter op om ideen og ved at samle en målgruppe, som er interessant for samarbejdspartnere, oplyser Sara.

Momunity er lykkedes i en kombination af velgørenhed og en kommerciel vinkel der gør, at kendte og elskede brands støtter op om fællesskabet for at kunne sprede deres budskaber. ”Vi elsker helt personligt også at hjælpe andre iværksættere frem i bussen, for vi ved hvad det betyder for os selv når nogen bakker op og spreder budskabet. Derfor har vi over 500 samarbejdspartnere, og mange af disse er selv iværksættere som brænder for at kunne hjælpe netop mødre.” siger Sine.

- Vi har vendt alting på hovedet og gået en utraditionel vej som iværksættere. Mange har undervejs stillet spørgsmålstegn til vores forretningsplan, for hvordan kan man tjene penge på et fællesskab - og hvad er Momunity egentlig helt konkret? Journalister har gennemgående kaldt os for en forening, for kan et fællesskab være en virksomhed? Den ældre generation har set det som et naivt hobbyprojekt og taber kæben, når vi fortæller at vi på halvandet år har fået 25.000 medlemmer og en massiv opbakning fra frivillige mødre, smiler Sara. 

Mofibo kom med

Momunitys fremdrift har skyldtes, at Sara og Sine har ramt en nerve omkring fællesskab, men også at de er hinandens ”Partners in shine”. Som de selv fremhæver, er deres positive energier, deres forskelligheder som fylder hele paletten ud og et fælles ambitiøs plan for Momunity universelt for Momunity.

To kvinder i studiet med en animation af deres bryster.
Stemningen er uhøjtidelig og sjov, når de to laver podcasts. Foto: Privat

Helt uerfarne skrev de for eksempel en pitch på en podcast og producerede en dummy hjemme på et af børneværelserne, og det sikrede dem en aftale på 24 afsnit med Mofibo som producent. De har hele tiden ønsket en platform, hvor de kunne tage emner op som rører og interesserer mødre og med fællesskabet i ryggen var Mofibo med på ideen.

- Vi mødte op første dag i studiet med total præstationsangst. Vi havde fået i stand, at det allerførste afsnit skulle være med selveste skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz, og på det her tidspunkt havde vi ALDRIG gjort det før. Vi havde ingen medietræning, eller nogen ide om, om vores stemmer overhovedet gjorde sig godt på lyd. Så pludselig sad vi der og talte om nedsunken livmoder og kønsbehåring med de her to kvinder, som vi var store fans af, men som jo ikke anede hvem vi var. Det var ret specielt, fortæller Sine.

Sine og Sara fik dog efterhånden styr på mediet, og er siden kommet omkring alt fra spædbarnsdød til emnet ”forældresex”.

- Det sure med det søde, og svesken på disken, som Sine siger. 

MomUniverse 

For ganske nyligt har Sine og Sara udvidet deres brand med noget nyt - MomUniverse - hvor mødre kan få sparring, vidensdeling og opnå et hav af rabatter på alt fra børnetøj til oplevelser. For prisen af en halv kop latte om måneden, håber Sara og Sine på, at de når ud til alle de mødre som kunne have gavn af fællesskabet, rabat og mere viden om interessante mødrerelaterede emner.

I hvert fald understreger de begge, at Momunity skal opfattes som en samlet bevægelse mod mindre ensomhed, mindre ”momshaming” og mere oplysning om emner, der optager mødre. Så hvis alle bidrager en lille smule vil alle kunne medvirke til en ny og forbedret kultur for oplysning og fælleskab.

 

Et logo af Momunity

Hvad er Momunity

* Momunity blev skabt i 2018 på baggrund af at Sine og Sara ikke havde et stort netværk i deres nye by, og ønskede mere fællesskab.

* Momunity har 37 Momunities og 100 frivillige Momunity Mamas fordelt geografisk over hele landet.

* Der er i skrivende stund 25.000 mødre, som har meldt sig ind i fællesskaberne.

* På hjemmesiden Momunity.dk kan du finde dit eget lokale Momunity, eller støtte op med 19 kr. om måneden og få adgang til MomUniverse: Rabatter, vidensdeling og oplysning.

* De er også på instagram: @momunitydk

* Har du et produkt eller en virksomhed, som mødre i Danmark skal høre om, eller vil du selv starte et Momunity? Så skriv en mail til info@momunity.dk

 

 

 

en pc på et kontor
Iværksætteri

Deadline for nyt bogføringssystem skaber panik

To mænd i en vinkælder
Iværksætteri

Startup-vinfirmaet runder årlig omsætning på 100 mio.

To mænd med en champagne
Iværksætteri

Iværksætter indgår samarbejde med Stadil

et brætspil
Iværksætteri

Overlæge og vin-elsker laver sjovt quiz-spil

en mand pakker noget ned i en kasse
Iværksætteri

Hver tiende iværksætter dropper sommerferien

personer på et pressemøde
Iværksætteri

Aftale fjerner iværksætterskat og giver flere penge til aktiehandlere

to glade drenge
Iværksætteri

Deni og Jonathan hjælper unge ud på studieophold

en kedelig polkitiker
Iværksætteri

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

smilende mennesker i en fabrikshal
Iværksætteri

En duft af penge

en smilende mand
Iværksætteri

Sushi-Anders vender tilbage til den rå fisk

Boligblokke i København
Iværksætteri

Boligselskab med anderledes tilbud til husvilde studerende

fire glade personer
Iværksætteri

Løvens Hule-eventyr

er gået konkurs

Mødre med babyer
Iværksætteri

Ildsjæle fik IKEA med på god idé

Fire mænd smiler
Iværksætteri

Nye ejere skal bringe sneakerbutik tilbage på sporet

fire unge i en sofa
Iværksætteri

Studerende vil hjælpe unge med at få styr på økonomien

en smuk lyshåret kvinde
Iværksætteri

Løvens Hule-succes får underskud for første gang

tre glade folk i en butik
Iværksætteri

Grøn start-up leverer rekordregnskab

tre mænd i et værksted
Iværksætteri

Iværksættere rejser 137 mio. kroner

en mand kigger ud fra et tag
Iværksætteri

Martin Thorborg: Iværksætteriet har svære kår

et lille hus på et bjerg
Iværksætteri

De tager glamping et step videre 

en smilende yngre mand
Iværksætteri

Skærpet overvågning kan føre til millionbøder

to billeder af i alt fem unge mænd
Iværksætteri

To danske iværksættere på Forbes liste

en kvinde i et fitnesscenter
Iværksætteri

Nannas livsstil blev hendes levevej 

5 grinende folk
Iværksætteri

Investor styrker kampen mod giganterne

En materialeplads
Iværksætteri

God idé: Håndværkere slipper for papirarbejdet

en dreng foran en isbod
Iværksætteri

Iværksætter lancerer verdens første klub-is

en smilende ung mand i tshirt
Iværksætteri

Alexander vil have iværksætteri på skoleskemaet

En lukket butik
Iværksætteri

Fortidens lånepolitik knækker rygraden i dansk økonomi  

to mænd
Iværksætteri

Løvens Hule: De fik en halv million

To smiilende mænd i stole
Iværksætteri

De gør stresshåndtering mere enkel

Et par med en sort hætte i hænderne
Iværksætteri

Migræne-ramte Rebekka fik overbevist Tahir

To mænd smiler
Iværksætteri

Lasse og Lars rejste 24 mio. kroner på rekordtid

En smilende mand
Iværksætteri

Christian udfordrer ejendomsmæglerbranchen med ny boligportal

tre mænd ved nogle produkter
Iværksætteri

Løver investerer i silkeblød cement

to mænd og to kvinder
Iværksætteri

Løvens Hule: Barndomsminder for millioner

person sidder ved computer
Iværksætteri

Her er landets bedste

iværksætter-kommuner 

en smilende kvinde ved nogle støvsugere
Iværksætteri

Nicoles gode idé: Brugte støvsugere

En mand med briller
Iværksætteri

Thomas Plenborg: Så mange halter efter

Tahir Siddique og Nikolaj Nyholm, i midten sidder Victor Kubel.
Iværksætteri

"Løvens hule"

vilde med Victor

en mand i slips
Iværksætteri

DR overrasker med ny investor i Løvens hule

Direktøren med en computer
Iværksætteri

Efter "Løve"-investering:

Nyt kapitel

To kvinder griner i en sofa
Iværksætteri

En sejr for menstruerende overalt

en mand pakker en kasse
Iværksætteri

Iværksætteriets fald fortsætter

4 smilende kvinder
Iværksætteri

De blev forgyldt af Visa

To smilende mænd i et køkken
Iværksætteri

Bruger tonsvis af verdens bedste chokolade

plantebaseret mad på et bord
Iværksætteri

Derfor tøver vi med plantebaseret mad 

en smilende kvinde
Iværksætteri

Hun hjælper demente på genial måde

en øl bliver tappet
Iværksætteri

Bryggeri med spøjs idé: Ølsmagning for mødregrupper 

en smilende kvinde
Iværksætteri

Fik succes med allergi-shop efter sønnens gener

En masse medarbejdere på et fabriksgulv
Iværksætteri

Fra startup i 2019 til 75 ansatte i dag

Tre mænd i afslappet tøj
Iværksætteri

Refurbeds lander vild investering på over 400 mio. kr.

Pige hænger på klatrevæg
Iværksætteri

Danmarks største klatrekæde vil ekspandere stort: Lokalemangel udfordrer

To mænd i en lagerhal
Iværksætteri

De vil skræmme dig med gode film

To mænd samler cykler i en garage
Iværksætteri

Cykelfædres idé blev til over 100 mio. euro om året

En mand med briller
Iværksætteri

Minister: Køn afgør om iværksættere har adgang til kapital

En mand med skæg
Iværksætteri

Startupcentral er gået konkurs

En smuk dame i sollys
Iværksætteri

Patentstrategi spotter huller i verdensmarkedet

En mand foran nogle ejendomme
Iværksætteri

Lasse fik en god idé: Nu fordobler han porteføljen med stort opkøb

et advarseltegn på en skærm
Iværksætteri

Iværksættere og små virksomheder er i fare 

en smilende mand
Iværksætteri

Han vil udfordre Danmark

mand ved computer
Iværksætteri

Iværksætteren:

Her er mine 5 bedste råd til at få succes med din forretning

En kvinde og en hest
Iværksætteri

Hun satser stort på eksklusiv ride- og outdoor butik på Lolland

en mand på mobilen ved et board
Iværksætteri

Iværksætterfestival på vej

En sølvgrå bil
Iværksætteri

Toyota hjælper startups 

En kvinde ved en computer
Iværksætteri

Kvindelige danske iværksættere kan få Visa-legat på 10.000 Euro

en mand ved en skærm
Iværksætteri

Norsk klinikkæde på indtog i Danmark

en mand går på en gang
Iværksætteri

Dansk iværksætteri er fortsat udfordret

Et smilende par ved en grøn hampmark
Iværksætteri

De tager kampen for hampen

to unge mænd ved nogle plancher
Iværksætteri

Dansk succes-startup går ind på det norske marked

et visakort og en åben pc
Iværksætteri

Hvordan driver man virksomhed uden en bankkonto?

tre mænd på en bro
Iværksætteri

De rundede tocifret millionomsætning sidste år

To kigger på noget i en fabrikshal
Iværksætteri

Patentbombe under danske virksomheder

Folk på en græsplæne
Iværksætteri

Første startup fra Alfa Laval flyver fra reden

To mennesker ved et skrivebord
Iværksætteri

DoLand får virksomheder til at investere bæredygtigt 

To mænd blandt stiger
Iværksætteri

Stigefabrik opruster

en smilende kvinde i en penthouse
Iværksætteri

Louise fra SalesStyling i nyt tv-program

Folk på en kaj i en by
Iværksætteri

De vil gøre ejendomsdrift sexet

mand står med låg
Iværksætteri

Ikke knald i låget: Ideen er over 100 millioner værd

Et vinkøleskab
Iværksætteri

Dansk vinkøleskab er verdens grønneste

To mænd ved en okkergul mur
Iværksætteri

De laver millionforretning på guld- og pantmarkedet