På en række af landets større stutterier meldes der om helt andre forhold for de ansatte end dem, som den kendte springrytter Tina Lund har budt sine praktikanter og staldpiger.
"Mit generelle indtryk er, at forholdene for de ansatte på danske stutterier er gode. Men som i alle brancher er der brodne kar. For ti år siden var der også en række kritiske historier om stutterier. Dengang fik man rettet op på det, siger Espen Møller," direktør på hingstestation Blue Hors på Vejle-egnen til B.T.
En række tidligere staldpiger og praktikanter har beskyldt Tina Lund for horrible forhold med møgarbejde i lange baner, ydmygende skideballer og indlogering i stalde og utætte skurvogne.
Men en række stutteriejere, som B.T. har talt med kan altså ikke genkende de forhold som normale.
På den tidligere OL-medaljevinder Andreas Helgstrands stutteri i nordjyske Vodskov, Helgstrand Dressage, beskriver ejeren forhold, der meget lidt minder om dem, som Tina Lund ifølge anklagerne lader sine medarbejdere bo under.
"De ansatte bor i spritnye lejligheder. De har det godt, og der er alt, hvad de skal bruge: Bad med varmt vand, et stort køkken-alrum, mikrobølgeovn og vaskemaskine. For mig at se handler det om livskvalitet. Og hvis ikke medarbejderne bor ordentligt, så trives de heller ikke," siger Andreas Helgstrand.
Den mangedobbelte danmarksmester i springridning, Andreas Schou, forsikrer også, at forholdene hos ham er i orden. Her bliver der heller ikke ansat folk under 18 år.
"Når de er over 18, er de lige det mere modne og ansvarsbevidste. Vi har mange hingste hos os, og vi har det bedst med at overlade dem i varetægt hos personer, der er minimum 18-20 år gamle," siger Andreas Schou fra stutteriet Schou & Skouboe i sønderjyske Sommersted.