Tidligere ansat med rørende hyldest til prins Henrik

Underholdning
Prins Henrik er her fotograferet sammen med dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i forbindelse med Folketingets åbning i oktober 2015. (Foto: Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix (arkiv))

Det var dagligdagen i Kongehuset, der var fantastisk, fortæller den tidligere køkkenchef hos Kongehuset, Jesper Vollmer.

Når prins Henrik var hjemme på slottet kunne han godt lave lidt rav i den, fortæller kokken Jesper Vollmer til B.T. i en rørende hyldest til den afdøde prins.

Prins Henrik døde 13. februar sidste år, og Jesper Vollmer mindes sine ti år som kok hos Kongehuset.

Instagram har Jesper Vollmer lagt et billede op, hvor han muntrer sig i køkkenet sammen med prins Henrik.

- Udefra så familien Danmark kun de store ting, som statsbesøg og andre store begivenheder. De så ikke hverdagen, som jeg gjorde, og ni ud af ti dage var det bare hverdagshygge, hvor det var ud at plukke svampe med ham, kigge i kogebøger eller andre hverdagsting.

- Det var det bag om, der betød noget. Det var dagligdagen, der var så fantastisk, siger Jesper Vollmer til B.T.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Billedet her af Jesper Vollmer er fra 2007, hvor Jesper Vollmer var ansat som køkkenchef hos Kongehuset. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix (arkiv)

Han fortæller også, at han savnede prins Henrik, når der "blev lidt for stille" i de royale gemakker. Og han savner ham stadig, ikke kun på mærkedage, men i det hele taget.

Jesper Vollmer stoppede med at arbejde for Kongehuset i 2016 og åbnede sammen med hustruen Annette Heick virksomheden og mad-universet Rå.