En række sygeplejersker skal nu på skolebænken for at blive klogere på det arbejde, der normalt foregår på et sygehus.
Det skriver DR Østjylland.
En ny uddannelse skal nemlig klæde kommunens sygeplejersker på til at håndtere, at flere borgere bliver udskrevet fra sygehusene, inden de er færdigbehandlede.
Det er især flere ældre og patienter med komplekse og kroniske sygdomme, som giver et større behandlings og -plejebehov i kommunerne, da de har brug for at blive behandlet i eget hjem.
Det forklarer Kirsten Roelsgaard, der er områdechef for efter- og videreuddannelserne hos VIA University College i Aarhus.
- Før lå borgerne længere tid på sygehusene. I dag kommer de hurtigere hjem, og det er egentlig det, uddannelsen skal være med til at kvalificere, siger hun til DR Østjylland.
Den nye specialuddannelse i borgernær sygepleje er målrettet sygeplejersker i kommuner og almen praksis, og den vil blive udbudt på professionshøjskolerne fra december.
Uddannelsen er en specialuddannelse, og der var ansøgningsfrist i sidste uge. Ifølge Kirsten Roelsgaard er den blevet godt modtaget.
- Det ser supergodt ud. Mit umiddelbare indtryk er, at alle kommuner er repræsenterede, siger hun til DR Østjylland.
Silkeborg, Randers og Aarhus er nogle af de østjyske kommuner, som sender mange sygeplejersker på skolebænken til den nye specialuddannelse.
DR Østjylland