Største stormøde i nyere tid: 10.000 vil deltage
Til lærernes stormøde i 2013 mødte 2.000 tillidsrepræsentanter op. Til dette stormøde forventer fagbevægelsen det femdobbelte. (Foto: Foto: Claus Fisker/Scanpix Ritzau)
Fagbevægelsen forventer, at 10.000 vil deltage i stormødet i Fredericia. Det vil gøre det til den største faglige samling i nyere tid, vurderer HK Kommunals formand, Bodil Otto.

På mandag og tirsdag dumper der invitationer ind hos alle landets tillidsrepræsentanter til stormøde i Fredericia.

Her skal repræsentanter fra alle landets 180 fagforbund nemlig stikke hovederne sammen til et stormøde, hvor næste skridt i storkonflikten, der er under opsejling, skal planlægges.

Arrangørerne forventer, at omkring 10.000 vil deltage, hvilket vil gøre stormødet til det største nogensinde i nyere tid

HK Kommunals formand, Bodil Otto, ser frem til, at stormødet vil sætte yderligere blus under de aktiviteter, der er planlagt i kølvandet på de offentligt ansattes strejkevarsel.

- Når vi samler 10.000 tillidsfolk fra alle grene af den offentlige sektor til det, der mig bekendt bliver den største faglige samling i nyere tid, så er det jo fordi, vi gerne vil fortælle omverdenen, hvorfor vi har valgt at sende strejkevarsler, skriver HK Kommunals formand til Avisen.dk.

Planen er ifølge Bodil Otto at sætte tillidsrepræsentanter fra alle de forskellige fag, der er repræsenteret på det offentlige arbejdsmarked, sammen kommune for kommune og region for region for at koordinere og udvikle lokale aktiviteter.

- Jeg tror på, at der kan dannes en masse energi, når overlægen, jord- og betonarbejderen, soldaten, HK'eren og en masse andre fagligheder går sammen om at udveksle kreative forslag til aktiviteter. De skal være med til at understøtte vores budskab om, at de offentligt ansatte også skal have del i opsvinget, skriver Bodil Otto.

Stormødet vil blive afholdt den 22. marts i det massive Messecenter Fredericia, der også er kendt som Messe C. Det starter klokken 10.00 og vil vare en seks-syv timer. 

via Listen To News