Frisk spinat var skyld i sjældne tarminfektioner hos mindst 20 danskere i foråret.
Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.
Instituttet har sammen med Fødevarestyrelsen ledt efter smittekilden til et sygdomsudbrud med den sjældne tarmbakterie Yersinia enterocolitica.
Synderen var frisk spinat købt i Netto i marts, og spinaten er også er solgt i svenske supermarkeder, konkluderer instituttet.
- Vi er meget glade for, at vi har kunnet pege på en smittekilde. Selv om udbruddet er overstået, kan vi bruge denne viden til at forebygge, at det sker igen.
- Det er også en god anledning til at huske forbrugerne på, at bladgrønt altid skal vaskes grundigt, inden man spiser det, udtaler epidemiolog Luise Müller fra SSI på hjemmesiden.
Spinaten er ikke længere i butikkerne, og der er ifølge SSI ikke grund til at være bekymret for, om man er smittet med bakterien, hvis man ikke har nogen symptomer.
Er man smittet med bakterien, vil man oftest opleve voldsom mavepine, feber og diarré. Symptomerne vil vise sig tre til syv dage efter, man er blevet smittet med bakterien, oplyser instituttet.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.