Skole med kæmpe underskud: Sætter bygninger til salg

VUC Syd har så ondt i økonomien, at flere bygninger er sat til salg. (Foto: Foto: Google Maps)

VUC Syd er i så alvorlige økonomiske problemer, at man ikke ser anden udvej end at sætte sine bygninger til salg.

De massive økonomiske problemer på VUC Syd får nu skolen til at sætte alle sine bygninger til salg i en af de kommende dage.

Det skriver DR Syd.

Det er i bund og grund et forsøg på at få en bedre økonomi, siger formand for det midlertidige styre på VUC Syd, Laust Joen Jacobsen.

- VUC Syd er i den ulykkelige situation, at der er alt for få kursister på alt for mange kvadratmeter. Det gør det nødvendigt at øge antallet af kursister, men det er også nødvendigt at sælge nogle bygninger, siger Laust Joen Jacobsen til DR Syd.

Det midlertidige styre på VUC Syd har vurderet, at skolen vil komme ud af 2018 med et underskud på 41,2 millioner kroner. Og næste år med et underskud på 15 millioner kroner.

Antallet af elever er faldet drastisk, efter skandalerne på skolen begyndte at rulle, og en stor del af driften er derfor forsvundet.

Skandalens omfang tog for alvor fart sidste år, da det kom frem, at den tidligere ledelse havde haft et massivt overforbrug af offentlige midler. Sidenhen har man været nødt til at massefyre undervisere på stedet.

Det har også vist sig, at en del af lærerne på VUC Syds hf-uddannelse ikke har haft de nødvendige faglige og pædagogiske kompetencer til at undervise deres elever på gymnasieniveau.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) er også kommet med en hård kritik af uddannelsesinstitutionen VUC Syd.

Nu hvor man så sætter bygningerne til salg, er det uvist, om man skal flytte eller leje sig ind i bygningerne, når de er blevet solgt.

- Alle muligheder er i virkeligheden i spil. Nu skal vi se, om der er en god reaktion på, at vores bygninger bliver sat til salg, siger Laust Joen Jacobsen.

- Det kan også betyde, at vi er nødt til at beholde nogle af bygningerne, fordi vi ikke kan sælge dem til en ordentlig pris. Det kan være, at vi skal leje os ind andre steder, forklarer han videre.

Laust Joen Jacobsen erkender, at man kan risikere at få meget lave bud på bygningerne i betragtning af den situation, som skolen befinder sig i.

- Vi ved godt, at bygningerne er mindre værd, end hvad de oprindeligt er bogført til. Sådan er markedet. Vi er jo afhængige af markedet. Og vi er afhængige af interessen.

- Men vi forærer ikke noget væk. Det her er rettidig omhu at sætte bygningerne til salg. Vi har sat ejendomsmæglere på. og der er nogle helt fornuftige og realistiske vurderinger af, hvad de bygninger er værd, siger Laust Joen Jacobsen.

 

DR SYD