Se civile huse ødelagt af missiler

Henter afspiller ...
/ritzau/

Ukraines regering melder om fremgang i kampen mod separatisterne, men samtidig går det ud over de civile.

Indbyggerne vurderede skaderne torsdag efter nattens bombardement, hvor civile bygninger blev ramt af regeringens angreb mod separatisterne i det østlige Ukraine.

I en forstad til Donetsk blev flere personer meldt såret, da militærets missiler angiveligt slog ned i private hjem. Det er ikke noget, der gør den ukrainske regering mere populær i et område, hvor man i forvejen taler russisk.

'Min søn er taget afsted, og nu bor jeg hos min datter. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre bagefter. Hvor skal jeg flygte hen efter det her, fortæl mig det,' lød det beklagende fra den lokale indbygger Valentina Smirnova, hvis hus var blevet ramt i løbet af natten.

I Donetsk håber størstedelen af indbyggerne, at den russiske hjælpekonvoj får lov til at komme ind over grænsen til Ukraine, selv om den ukrainske regering har frabedt sig Putins indblanding i den i forvejen hårde konflikt.

Ukraines militær er gået hårdt til separatisterne i Østukraine i løbet af den seneste tid, og Ruslands tilbud om nødhjælp i området kommer netop, som Ukraines regering melder ud, at man er tæt på at overvinde militserne. Istedet oplyser regeringen, at man selv vil bringe nødhjælp ud til de ramte områder i øst, så man slipper for russiske køretøjer ind i landet. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen