Så meget taber du dig ved at dyrke sex

For mange handler januar om slankekure og mere motion, men det er ikke altid, at den kolde og mørke vintertid indbyder til en lang løbetur. Nu kan du i stedet skifte løbetøjet ud med sexet undertøj og komme i gang med at forbrænde kalorier på en langt sjovere måde. Og endda med god samvittighed. (Foto: Scanpix)

En ny "sex-kalorietæller" kan gøre det sjovere at lave lagengymnastik.

Der er mange måder at tabe sig på her i det nye år. Du kan springe i løbetøjet, tage i fitnesscenteret eller nøjes med at blive hjemme i dobbeltsengen, hvor du sammen med din partner kan forbrænde en masse kalorier.

Den erotiske webshop, Sinful, har udarbejdet Kalorieberegneren, der viser, hvor mange kalorier du forbrænder ved at blive hjemme i soveværelset og dyrke lagengymnastik med din partner.

Sex er sundt

Dyrker du sex, hvor orgasme er målet, har du mulighed for at frigive forskellige stoffer som oxytocin og dopamin i hjernen. Disse stoffer er med til at give os en følelse af lykke, nydelse og samhørighed med vores partner og er gode for vores mentale sundhed. Det er altså sundt at få frigivet disse stoffer, men som Kalorieberegner afslører, er sex ikke kun sundt for vores sind. Det er også sundt for vores kroppe:

– Sex er en supergod måde til at få forbrændt nogle af de ekstra kalorier, man har indtaget henover julen. Folk kan dyrke det intime nærvær og samtidig se det som en ekstra mulighed for både at komme tættere på hinanden og dyrke en sjov form for motion, udtaler Mathilde Mackowski, medejer af Sinful.

Så meget forbrænder du ved sex. Foto: Sinful

Hvor mange kalorier forbrænder du?

Tager man eksempelvis udgangspunkt i en kvinde på 70 kg og en mand på 85 kg, forbrænder de henholdsvis 134 kalorier og 191 kalorier ved at dyrke sex i missionærstilling i 25 minutter. Det svarer til 33 minutters fitness for ham og 38 minutters yoga for hende.