Onsdag aften langede Ryanair kraftigt ud mod Frank Jensen, Københavns overborgmester, da selskabet på det sociale medie Twitter sammenlignede ham med den berygtede franske dronning Marie-Antoinette.
Nu er lavprisselskabet klar med et nyt angreb på den socialdemokratiske politiker.
I et nyt opslag skriver Ryanair under overskriften: ”Now we will be frank” (nu vil vi være ærlige, red.)
”Ryanair i København vil betyde: flere valg for København, flere turister investerer i den lokale økonomi, flere velbetalte job, lavere priser for danskerne.”
”Det er derfor, at flere og flere kloge danskere booker Ryanair”
De klare budskaber bliver flankeret af en fotomontage af Frank Jensen, der holder et skilt, hvor der står: ”SAS, høje priser.”
Frank på hjemmesiden
Samtidig henviser Ryanair i opslaget til den danske udgave af Ryanairs hjemmeside. Her toner den københavnske overborgmester nu frem under overskriften ”No thanks, Frank (nej tak, Frank, red.)”, og leverer igen de samme budskaber som i onsdagens spydige opslag.
I lørdags kunne Berlingske fortælle, at Frank Jensen havde dikteret, at medarbejderne i Københavns Kommune ikke må flyve med Ryanair, der nægter at tegne overenskomst med sine ansatte.
"Noget svineri"
Det har vakt protester fra fagbevægelsen, ligesom flere andre kommuner har protesteret mod brugen af lavprisselskabet. Det var Ryanairs løn- og ansættelsesforhold, som ifølge overborgmesteren diskvalificerer flyselskabet fra at handle med kommunen.
- Social dumping er noget svineri, som vi slår hårdt ned på her i København. Derfor stiller vi krav til alle, der vil levere til kommunen, herunder sælge os en flybillet, om at de skal tilbyde deres ansatte ordentlige løn- og arbejdsforhold.
Sag i Arbejdsretten
- Dermed har vi allerede et forbud mod at flyve med Ryanair. For vores regler betyder, at vi ikke indgår kontrakter eller køber varer af leverandører, som ikke giver ordentlig løn, skriver Frank Jensen i en e-mail ifølge Berlingske.
Det var i marts i år, at irske Ryanair begyndte at flyve fra København. Ud over protester fra den danske fagbevægelse og flere kommuner har der også været aktioner fra ansatte i lufthavnen.
Lige nu behandler Arbejdsretten en sag, der handler om, hvorvidt den danske fagbevægelse kan gå i konflikt mod Ryanair.