Rusland overvejer topmøde og lempede sanktioner for Nordkorea

Rusland har lovet at "hjælpe til" med Nordkorea, skriver Trump. Der er overvejelser om et topmøde mellem Ruslands præsident Putin og Nordkoreas Kim Jong-un, siger russisk ambassadør. (Foto: Foto: KCNA Via Kns/AFP)

I sidste måned meddelte russerne, at Nordkorea var inviteret til landet. Onsdag er mødet på dagsordenen.

Der er "store resultater" forude efter den amerikanske præsident Donald Trumps møde med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Det mener i hvert fald Trump selv, der fortsat forsøger at ride stormen af efter mandagens kritiserede topmøde.

Trump skriver på Twitter, at han har fået et løfte fra Putin om, at den russiske leder vil "hjælpe med Nordkorea". Det fremgår ikke hvordan.

- Rusland har indvilget i at hjælpe med Nordkorea, hvor forholdet til USA er meget godt, og hvor processen skrider frem, skriver han.

- Der er ingen travlhed, sanktioner forbliver! Store fordele og spændende fremtid for Nordkorea for enden af denne proces, skriver Trump på det sociale medie.

Et topmøde mellem lederne for Rusland og Nordkorea er "på dagsordenen", oplyser Alexander Matsegora, russisk ambassadør i Nordkorea, til nyhedsbureauet RIA.

I same ombæring vil det være "logisk" at se på, om sanktionerne mod Nordkorea kan lempes, tilføjer ambassadøren ifølge RIA.

Trump mødtes med Kim Jong-un i Singapore i sidste måned og modtog for nylig et brev fra den nordkoreanske leder, som udtrykte håb om, at der ville komme visse "praktiske skridt" inden for nær fremtid.

Russiske myndigheder meddelte i sidste måned, at Rusland havde inviteret Nordkoreas leder, Kim Jong-un, på besøg i landet.

Her blev det tilføjet, at han kunne besøge Rusland som led i et økonomisk forum, der skal afholdes i den østlige by Vladivostok i september.

Mandag mødtes Ruslands præsident, Vladimir Putin, og den amerikanske leder, Donald Trump, ansigt til ansigt i Finlands hovedstad, Helsinki.

Her var Nordkorea et af de emner, som de to verdensledere drøftede.

/ritzau/Reuters