Rønnow er tålmodig efter uheldig Frankfurt-start

Sport
World Cup - Denmark Training (Foto: Carlos Barria/Reuters)

Frederik Rønnow mærker stadig tillid i Frankfurt, selv om klubben lejede en stærk konkurrent til ham i august.

Det er blevet småt med spilletid til landsholdsmålmanden Frederik Rønnow, siden han i sommer byttede Superligaen og Brøndby ud med Bundesligaen og Eintracht Frankfurt.

Han har spillet fem kampe på tre måneder, men siden slutningen af august er det kun blevet til en hel kamp plus 32 minutter som indskifter, efter at Frankfurt hentede sin tidligere topmålmand Kevin Trapp hjem fra Paris Saint-Germain.

Frederik Rønnow er dog fortsat tålmodig og regner med, at han har en fremtid i den tyske storklub. Det siger han under landsholdets forberedelser til fredagens Nations League-kamp mod Wales.

- Det har selvfølgelig ikke været optimalt for mig i Frankfurt, men lige nu bliver jeg nødt til at tage en dag ad gangen.

- Jeg har stadigvæk meget tålmodighed, for jeg har skrevet en kontrakt på fire år, og jeg synes stadig, at det er fedt at være der, og det er en super god klub, som ligger nummer fire i Bundesligaen.

- Jeg har også fået lov til at spille et par kampe og gjort en god figur, så jeg har heller ikke nogen fornemmelse af, at klubben har givet op på mig, siger Frederik Rønnow.

Da han som Superligaens måske bedste målmand skiftede til Frankfurt, var det med en klar forventning om, at han skulle være førstevalg. Men særligt én hændelse har været med til at spolere den plan, mener han.

På sin første træningsdag i den tyske klub pådrog han sig en knæskade, som i første omgang holdt ham ude i to uger.

Selv om han siden kom tilbage og spillede i sæsonens første kampe, var skaden en medvirkende årsag til, at Frankfurt lejede Kevin Trapp på transfervinduets sidste dag, hvilket ændrede målmandshierarkiet.

- Min første tid er ikke forløbet, som jeg havde håbet. Det er ret tydeligt.

- Jeg tror, at tingene var forløbet anderledes, hvis jeg ikke var løbet ind i en skade på min første dag.

- Det er umuligt at sige nu, om det ville være sådan, men jeg havde håbet på, at det ikke var sket, for så havde jeg kunnet præstere på et andet niveau, og så tror jeg, at klubben havde valgt at gøre noget andet, siger Frederik Rønnow.

På landsholdet må han sædvanligvis også affinde sig med en reserverolle. Kasper Schmeichel forventes at starte inde, når Danmark møder Wales fredag.

/ritzau/