Politifolk i opråb: Elever er ikke gode nok

Politieleverne er ikke gode nok, lyder advarslen fra Københavns Politiforening. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Politifolk bruger ekstra mange ressourcer på at dygtiggøre politielever. De advarer mod, at det i sidste ende kan betyde flere betjente på gaden, der ikke har det rette niveau.

Antallet af politielever i Københavns Politi er steget fra 238 til 524 siden 2016. Og det stigende antal presser hverdagen og påvirker politiets arbejde. Det skriver DR Nyheder.

Ifølge Københavns Politiforening bruger politiet længere tid på gerningssteder og i sagsbehandlingen grundet de mange elever. Det stigende antal elever betyder samtidig, at eleverne har et lavere niveau, lyder det.

Eleverne skal alle igennem ekstra uddannelse i form af såkaldte udviklingsplaner, der er et særligt forløb, der skal gennemføres for at blive uddannet betjent.

At udviklingen i antallet af elever presser politiet, bekræfter Jesper Bach, der er talsmand for det udkørende beredskab i Københavns Politi.

- Vi kan se det hver dag, og det bliver forstærket, og vi får helt sikkert nogle igennem systemet, som ikke er egnede, fordi vi ikke har overblikket, siger Jesper Bach.

Forklaringen på det stigende antal elever skal findes i politiaftalen fra 2016, der øgede optaget på politiskolen.

Rigspolitiets politiinspektør Peter Ekberg slår fast, at ingen af de nyuddannede betjente vil være for dårlige.

- Der har været mange studerende i kredsene, og vejlederne har haft travlt, men det er ikke min oplevelse, at vi ender med at producere dårligere betjente. De nye rekrutter skal nok få den vejledning, de har brug for, siger Peter Ekberg til DR Nyheder.