Politi forlænger straf- og visitationszone i Odense-bydel

Krimi
Fyns Politi har af hensyn til lokale borgeres sikkerhed og tryghed valgt at forlænge en skærpet strafzone og en visitationszone i Vollsmose. (Arkivfoto). (Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix)

I dele af Vollsmose ved Odense er der frem til 21. februar både skærpet strafzone samt visitationszone.

Fyns Politi forlænger varigheden af en skærpet strafzone samt en visitationszone.

Det oplyser politiet på Twitter.

Zonerne, der omfatter dele af Vollsmose, skal ifølge politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi sikre, at borgerne i området kan færdes trygt.

- Politiets efterforskning viser, at opgøret mellem de lokale grupperinger i området ikke er bragt til ophør.

- Da der i forbindelse med opgøret har været anvendt skydevåben, er det vores vurdering, at det er nødvendigt at forlænge både den skærpede strafzone samt visitationszonen for at sikre, at borgerne, der bor og færdes i de berørte områder, kan færdes trygt og sikkert, siger han i en pressemeddelelse.

Zonerne er forlænget frem til 21. februar klokken 12.

Loven om skærpede strafzoner trådte i kraft 1. januar i år. Inden for zonerne straffes visse former for kriminalitet begået i området dobbelt.

Da den skærpede strafzone blev indført i Vollsmose 1. februar, var det første gang, at loven blev taget i brug.

Som begrundelse for at indføre zonen henviste Fyns Politi på daværende tidspunkt til to skudepisoder den 24. januar og den 29. januar.

Ingen personer blev ramt under skyderierne, der af politiet vurderes som et opgør mellem lokale grupperinger.

Visitationszoner har ligeledes til formal at skabe eller genskabe tryghed blandt borgerne. I disse zoner har politiet mulighed for at kropsvisitere personer, deres tøj og andre genstande for at kontrollere for våben.

Biler må også ransages.

Ifølge loven kan en zone oprettes, hvis det kan forebygge strafbare handlinger med fare for personers liv, helbred eller velfærd.

/ritzau/