Pia Kjærsgaard efter ballade på Island: "De skulle skamme sig"

- I virkeligheden lægger Island sig ud med Danmark og ikke så meget med mig. Det synes jeg, de skulle skamme sig over, og det håber jeg, at de gør, når de tænker nærmere over det, siger Pia Kjærsgaard. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/arkiv)

Det er dybt uopdragent af det islandske Piratpartiet, at partiet valgte at boykotte en tale fra formanden for det danske Folketing, mener Pia Kjærsgaard.

En tale fra Folketingets formand Pia Kjærsgaard til et arrangement på Island i anledning af landets 100 års uafhængighedsdag satte onsdag flere islandske sind i kog.

Det islandske Piratpartiet valgte at boykotte Pia Kjærsgaards tale, fordi partiets leder Thorhildur Sunna Ævarsdóttir mener, at den danske politiker er racist og xenofob.

Og nu reagerer Pia Kjærsgaard på episoden, skriver Ekstra Bladet.

- Det er dybt uopdragent af Piratpartiet, og de må være nogle pubertets-agtige unge mennesker, der ikke har forstand på politik. Det er helt uhørt, udemokratisk og uopdragent, siger Pia Kjærsgaard til avisen.

Piratpartiet var ikke det eneste parti, der var utilfredse med indslaget fra den danske politiker. Et medlem af det socialdemokratiske parti Samfylkingin, Helga Vala Helgadottir, udvandrede under talen. Og partiets formand, Logi Einarsson, har kaldt det ”beklageligt, at en af de fremmeste repræsentanter for had mod udlændinge i Europa skal have lov at komme på talerstolen på denne vigtige dag”.

Pia Kjærsgaard giver ikke meget for Thorhildur Sunna Ævarsdóttir fra Piratpartiets racist-beskyldninger mod hende. 

- Det er jo ikke Pia Kjærsgaard, de inviterer som sådan. Det er Folketingets formand, de inviterer. I virkeligheden lægger Island sig ud med Danmark og ikke så meget med mig. Det synes jeg, de skulle skamme sig over, og det håber jeg, at de gør, når de tænker nærmere over det, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Det er dog ikke alle, der støtter Piratpartiet. Balladen har nu fået præsidenten for det islandske Altinget Steingrimur Sigfússon til at give en uforbeholden undskyldning til Pia Kjærsgaard.