Den drabsdømte Peter Madsen indrømmer for første gang, at han dræbte den svenske journalist Kim Wall.
Undervejs i en række telefonsamtaler svarer han journalisten Kristian Linnemann bekræftende på spørgsmålet, om han slog den 30-årige svensker ihjel.
Kristian Linnemann spørger Peter Madsen, om han "ender med at slå hende ihjel" den 10. august 2017.
Til det svarer Peter Madsen "ja".
Telefonsamtalerne er blevet til programserien "De hemmelige optagelser med Peter Madsen", og ifølge pressematerialet fra Dplay siger Peter Madsen i begyndelsen af afsnit to:
"Der er ikke noget med, hvis skyld det er. Det er min skyld, hun døde. Og det er min skyld, fordi jeg begik forbrydelsen. Det er alt sammen min skyld".
I retten nægtede han sig skyldig i drab
Det var i august 2017, at Kim Wall sejlede ud med Peter Madsen i ubåden "UC3 Nautilus". En sejltur som endte med at blive en af de mest gruopvækkende og bestialske drabssager i Danmarkshistorien.
Peter Madsen er siden i både by- og landsret idømt fængsel på livstid for at dræbe, seksuelt mishandle og partere Kim Wall og for efterfølgende at have smidt liget i havet.
Han har i retten nægtet sig skyldig i drab.
Discovery Networks skriver i en pressemeddelelse, at journalisten Kristian Linnemann har haft mere end 20 timers telefonsamtale med Peter Madsen, som afsoner sin dom.
Peter Madsen har givet sin accept til, at lydoptagelserne med ham bliver brugt i programmet.
Ifølge Ekstra Bladet har Discovery Networks også rakt ud efter Kim Walls forældre for at give dem mulighed for at se programmet og komme til orde. Men det har de ikke ønsket.
Peter Madsen idømt fængsel på livstid for at dræbe, seksuelt mishandle og partere Kim Wall. (Foto: Ida Guldbaek/Ritzau Scanpix/arkiv)
Peter Madsens udtalelser bliver analyseret af to eksperter, nemlig tidligere retspsykiater Henrik Day Poulsen og tidligere souschef ved Rigspolitiets Rejsehold Kurt Kragh.
De giver deres perspektiv på den berygtede drabsmand, hvis forfærdelige forbrydelse skabte overskrifter verden rundt.
"De samtaler Kristian Linnemann har haft med Peter Madsen, burde retspsykiatere og efterforskere i systemet lytte til", siger Kurt Kragh i pressematerialet.
Han tilføjer, at samtalerne kan "være helt afgørende for, at man i fremtidige og tilsvarende drabssager vil kunne udarbejde en brugbar profil af den ukendte gerningsmand".
"Når man på denne måde indhenter så meget viden om gerningsmandens karaktertræk, motiver, forberedelseshandlinger og metoder, og især hvad der gik forud for, at han besluttede sig for at begå et af kriminalhistoriens mest brutale drab, så bør denne viden indgå i politiets og psykiaternes vidensbank", siger Kurt Kragh og mener, at man bør kunne bruge denne viden til at lægge en afhøringstaktik.
"Jeg må erkende, at vi i politiet generelt kun har haft fokus på selve drabshandlingen, og når en efterforskning er afsluttet, og der er faldet dom, har vi i politiet ikke været gode nok til at evaluere sagen i detaljer og især også på drabsmanden. Det er et arbejde, der kræver stor tålmodighed. Det er så lykkedes for Kristian Linnemann", siger Kurt Kragh.
Peter Madsens ubåd "UC3 Nautilus", hvor drabet på Kim Wall foregik. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/arkiv)
Gruopvækkende historier fra mystisk kvinde
Første program ud af i alt fem i serien "De hemmelige optagelser med Peter Madsen" er lagt online på Dplay.
Udover samtalerne med Peter Madsen er det lykkedes at finde frem til en mystisk kvinde, Erika, som Peter Madsen havde et romantisk forhold til. Hun står frem med sine egne gruopvækkende historier med "Raket-Madsen", som Peter Madsen bliver kaldt.