Pas på huden i vinterkulden

Advertorials

Sponsoreret indhold:

Vinteren har for alvor ramt Danmark og det betyder nogle rigtig grimme temperaturer i hele landet. Enkelte steder helt ned til minus 7-9C i dagstimerne. En så brutal kulde er ikke set siden slutningen af 1980erne.

Når vejret bider som det gør for tiden, er det vigtigt at passe på huden. Det er kroppens største og vigtigste organ, som beskytter mod solens stråler og vinterens kulde, men nogle gange skal huden hjælpes lidt på vej, og dertil kan de rigtige cremer gøre forskellen.

Er skaden sket?

Rigtig mange danskere tænker ikke videre over, hvorvidt de lider af tør hud eller ej. Der smøres som regel bare med det, der findes i husstanden. Mange bruger Camferine creme, som desværre har den modsatte effekt på et par tørre og sprukne hænder.

Det anbefales altid at bruge en fed creme, der kan tilføre huden den fugt, som mangler, og derved genskabe balancen. Det kan nemt komme til at lyde meget kompliceret uden at være det, det handler ganske enkelt om at bibeholde hudens naturlige balance.

Hvis skaden er sket, og hænderne ikke er blevet smurt tids nok, så anbefales det altid at få smurt med en fed creme, der egner sig til formålet, hurtigst muligt. Brug gerne en creme der absorberes i huden hurtigt, det mindsker generne ved cremens fedtede konsistens.

Forebyggelse er det bedste

Inden skaden måtte ske, er det vigtigt at huske forebyggelse. Problemet her kan være, at vejret herhjemme er meget omskifteligt, og at det derfor går meget stærkt med, at temperaturen falder og luftfugtigheden ændrer sig. Det resulterer i tørre hænder meget hurtigt, så her er forebyggelse en god idé.

Inden efteråret for alvor sætter ind, kan det være en god idé at finde den helt rigtige creme og få smurt hænderne godt ind, gerne så de løbende holdes fugtige. Det skal naturligvis gøres på måde, så det er til mindste muligt gene, da det kan være noget intimiderende med fedtede hænder hele tiden.

Smøres hænderne ca. tre gange dagligt, er de fleste sikret mod, at der opstår sprækker og ru hud. Især er det en fordel at smøre lige inden sengetid, samt når vækkeuret ringer om morgenen. Midt på dagen kan det med stor fordel klares i frokostpausen, der for langt de flestes vedkommende ligger ca. midt på dagen.

Creme til de mere intime steder

Udover at mange danskere oplever meget tørre hænder i vinterkulden, kan sprækker og ru hud også forekomme i ansigtet. Her mest i form af forskellige slags eksem, da ansigtet ikke bevæger sig på samme måder som hænder og fingre.

Desværre resulterer det i, at huden ikke kan ånde ligeså nemt, grundet de mange lag tøj. Her kan de intime steder særligt være udsat, hvilket nogle gange kan give anledning til svamp. Det kan heldigvis behandles, hvis der bruges den rigtige svampecreme. Hos steder som f.eks. Australian Bodycare findes et bredt udvalg af cremer mod svamp, således at besøget hos lægen kan undgås i første omgang.

Ved mere alvorlige svampeinfektioner anbefales det altid at opsøge egen læge inden for rimelig tid, så der kan tages hånd om problemet. Måtte der være tale om et tilbagevendende problem, så kan en investering i noget åndbart tøj være en fordel, selvom det til tider kan være kostbart.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret