Pædagogen Nicklas: Strejke er ikke et drømmescenarie, men måske nødvendigt

(Foto: Foto: Maria Jeppesen)

Nicklas Pedersen tror stadig på en løsning, men gør sig klar til strejke.

En række københavnske fagforeninger har i dag, torsdag, indkaldt til demonstration i protest mod de manglende resultater ved overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte. 

Demonstrationen foregår torsdag eftermiddag foran Kommunernes Landsforenings domicil i København.

LÆS OGSÅ: Fagforeninger indkalder til demonstration: Vi er ikke bange for en storkonflikt

I børnehaven på Ingemannsvej på Frederiksberg følger man troligt med i overenskomstforhandlingerne, som finder sted i Finansministeriet i disse dage. 

Nicklas Pedersen er pædagog i børnehaven, og han bakker op om musketereden, som er indgået de forskellige fagforeninger imellem.

- Selvfølgelig bakker vi op omkring alle fag, der er omkring os, inklusiv lærerne. Vi vil altid gerne have det bedste for dem, fortæller han til Avisen.dk

Han tror stadig, at de forhandlende parter vil komme frem til en løsning. Men hvis situationen spidser så meget til at strejke bliver en realitet, bakker han op om det.

-  Strejke er aldrig en fed løsning. Men samtidig er det en måde at vise, at vi sætter nogle anderledes krav, end vi har gjort før. Det er ikke en drømmeløsning, men det kan være nødvendigt, siger han.

Pædagogerne kræver ligeløn og seniordage

Som pædagog lægger Nicklas Pedersen særligt vægt på to ting i overenskomstforhandlingerne. Nemlig seniordage og ligeløn.

- Nu er vi efterhånden ret mange mænd i faget. Vi mandlige pædagoger er også med til at gøre op med at pædagogfaget er et såkaldt kvindefag. Det siger lidt om vores samfund, for vi er efterhånden alle sammen så lige, at der ikke skal gøres forskel på den måde. 

- Seniordagene er også vigtige for os at få tilpasset, så det kommer til at passe med hvor fysisk hårdt et arbejde, det er at være pædagog. Det er et fysisk meget nedslidende arbejde, hvor du er meget i bevægelse, særligt for vuggestuepædagogerne.

- Det er noget man prøver at optimere hele tiden, hvordan man løfter bedst, men det er mere nedslidende end så meget andet arbejde, fortæller han.

Han kan ikke selv deltage i demonstration foran KL i dag, men en del af hans kolleger vil møde op og lade deres stemme blive hørt.