OVERBLIK: Tre dødsfald førte til mistanke om seriemord

Krimi

En 28-årig mand nægter sig skyldig i drab, men erkender at have misbrugt ældre menneskers betalingskort.

Tre dødsfald inden for kort tid i samme boligblok på Østerbro førte i foråret 2019 til mistanken om, at en seriemorder var på spil.

Sagen behandles tirsdag i Københavns Byret. Læs om forløbet her:

* 8. marts 2019 findes 81-årige Inez Hasselblad dræbt i sit hjem på Vangehusvej på Østerbro i København.

* Hendes datter synes, at omstændighederne virker mistænkelige. Blandt andet er hendes mors betalingskort væk - det viser sig, at det er misbrugt.

* 9. marts opsporer politiet via kortoplysninger en i dag 28-årig mand, som har forsøgt at bruge kortet i biografen Imperial i København.

Politiet rykker ud og anholder ham.

* Under efterforskningen undersøger politiet andre dødsfald. To ældre mennesker, 80-årige Peter Jensen Olsen og 82-årige Eva Karin Regina Hoffmeister, er afgået ved døden kort inden Inez Hasselblad.

Olsen blev fundet død 2. marts, og Hoffmeister blev fundet død 5. februar.

* De to boede i samme boligblok som Hasselblad. Den drabsmistænkte bliver derfor sigtet og siden tiltalt for drab i disse sager også.

Alle drab menes at være begået ved kvælning.

* Den tiltaltes egen mor boede i bebyggelsen på Vangehusvej i den periode, hvor de tre ældre blev dræbt. Han blev ofte set i området.

* Den tiltalte nægter sig skyldig i drab, men har erkendt at have misbrugt sine ofres betalingskort. Pengene har han blandt andet brugt på biografbilletter, cafébesøg, slik og på indkøb i Matas.

* Han er tidligere dømt for alvorlig kriminalitet.

* I 2011 blev han idømt forvaring både i byretten og landsretten for voldtægt og drabsforsøg. Men i Højesteret blev straffen nedsat til syv års fængsel.

* Anklagemyndigheden går efter fængsel på livstid i den aktuelle sag.

Kilder: Anklagemyndigheden, Ritzau.

/ritzau/