Den britiske premierminister, Theresa May, havde egentlig håbet, at de øvrige EU-ledere på et topmøde torsdag og fredag i Bruxelles ville give mandat til at indlede fase to i forhandlingerne om Storbritanniens udtræden af EU.
EU-partnerne synes ikke, første fase er nået langt nok. Men der er positive toner og enighed om, at man i det mindste kan begynde at forberede næste fase.
Her er et uddrag af nogle af de mere markante udtalelser om status i brexitforhandlingerne:
* Theresa May, Storbritanniens premierminister:
- Jeg er ambitiøs og ser positivt på Storbritanniens og forhandlingernes fremtid. Men jeg ved, at vi stadig har et stykke vej at gå.
- Vi arbejder for at få en god aftale, og vi ser optimistisk på muligheden for at få det. Men det ville være uansvarligt af os ikke at se på de nødvendige ændringer i tilfælde af, at det ikke lykkes at få en aftale.
* Jean-Claude Juncker, EU-Kommissionens formand:
- Vi har fået nogle detaljer, men vi har endnu ikke alle de detaljer, vi har brug for. Vores arbejdshypotese er ikke et "no deal"-scenarie. Jeg ønsker en fair aftale med Storbritannien.
* Donald Tusk, EU-præsident:
- Mit indtryk er, at rapporterne om dødvandet mellem EU og Storbritannien er blevet overdrevet. Selv om fremskridtene ikke er tilstrækkelige, betyder det ikke, at der slet ikke er sket fremskridt.
* Angela Merkel, Tysklands forbundskansler:
- Det med en toårig overgangsfase er en interessant idé, ingen tvivl om det. Men det er ikke en del af forhandlingernes første fase. Så ja, idéen er i lokalet - og den vil blive diskuteret, når tiden er inde til det.
* Lars Løkke Rasmussen (V), Danmarks statsminister:
- Det er jo først og sidst Storbritannien, der må gøre sig klart, hvad det er for en fremtidig relation, de vil have til EU. Det er der, bolden ligger.
- Vi synes, at Theresa May er begyndt at spille den. Det gjorde hun meget fint med den tale, hun holdt i Firenze. Men nu skal den tale jo flyttes ind i forhandlingslokalerne, og tingene skal konkretiseres.
* Stefan Löfven, Sveriges statsminister, vil ikke udelukke en "hård brexit" - en skilsmisse uden en aftale om betingelserne og uden en ny handelsaftale:
- Vi må også forberede os på det scenarie. Det ville naturligvis ikke være godt. Men det er betydeligt sværere for Storbritannien uden en aftale, end det er for EU.
* Emmanuel Macron, Frankrigs præsident, ser mere hårdt arbejde forude:
- Vi er i dag end ikke kommet halvvejs. På det finansielle område har Storbritannien stadig meget at gøre. Men det hører til mediernes og sagens natur, at der er både støj og bluff. Meget er i Theresa Mays hænder.
* Angela Merkel, Tysklands forbundskansler, frygter ikke en "hård brexit":
- Jeg er egentlig overhovedet ikke i tvivl - bare vi alle sammen går sobert til det. Jeg ser ingen tegn på, at det ikke skulle kunne lykkes.
* Joseph Muscat, Maltas premierminister, om Mays præsentation på topmødet:
- Det var hendes bedste optræden til dato. Forstået på den måde, at hun afleverede en varm, ærlig og reel appel om, at hun ønsker at se fremskridt, og at hun har flyttet sig. Og det blev vel modtaget. Men ret beset er der ikke rigtig ændret noget i forhold til tidligere.
* Dalia Grybauskaite, Litauens præsident:
- Tiden er inde til at tage hul på de reelle forhandlinger. Vi sidder lidt fast i ordspil og optræden i medierne. Nu er det på tide at sætte sig ned og få gang i de rigtige forhandlinger.
Kilder: Ritzau, Reuters, dpa og TT.
/ritzau/