Oprør mod gul fagforening i håndboldklub: Tilbyder at gå igen

Der står HK på bukserne af GOG's håndboldspillere. Men det er det slut med, hvis Det Faglige Hus også kommer med på sponsorholdet. (Foto: Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix)

Der er intern krig mellem sponsorerne i den fynske håndboldklub GOG. HK og 3F truer med at gå, efter gul fagforening er blevet sponsor. Nu tilbyder den gule fagforening at trække sig.

Det Faglige Hus er klar til at trække sig som sponsor i den fynske håndboldklub GOG, efter det har udløst ballade blandt klubbens nuværende sponsorer, at den gule fagforening er kommet med på holdet. Det skriver Fyens.dk.

Det er de to traditionelle røde fagforeninger HK og 3F, der truer med at stoppe som sponsorer, hvis Det Faglige Hus også skal være med.

Den lokale afdeling af HK er sponsor i klubben, mens 3F Sydfyn lejlighedsvis er kampsponsor.

Landsformand i Det Faglige Hus Johnny Nim siger, at han ikke har noget imod at være på samme sponsorhold som HK. Men hvis fagforeningen ikke vil det, er han klar til at trække sig.

- Vi har ingen problemer med at være sponsor i samme klub som HK. Men denne situation kan ingen af os være tjent med, og hvis GOG beder os om at annullere aftalen, finder vi en løsning. Hvis man hellere vil af med HK, så finder vi også ud af det, siger Johnny Nim til fyens.dk.

Ifølge fyens.dk beklager GOG-direktør situationen og forklarer, at han ikke vidste, at stemningen mellem parterne var så anspændt.

-Vi er frygteligt kede af det, for vi er en fuldstændig upolitisk organisation, som ikke har interesse i at vælge politisk side. Vi er en håndboldklub, der skaber liv i lokalområdet, og det er det, vi gerne vil. Og så gør vi, hvad vi kan, for at skaffe midler til det, siger han til Fyens.dk.

Formand for HK Midt Martin Rasmussen forklarer, hvorfor fagforeningen ikke kan stå side om side med Det Faglige Hus på trøjerne af de lokale håndboldspillere.

- Det er en forretning, der slår sig op på at være fagforening. Det er os i de rigtige fagforeninger, der laver alt det hårde arbejde, og når overenskomsterne er på plads, profiterer de på, at de bare kan lave helt almindelig rådgivning. Og det kan de så gøre til discountpris, siger Martin Rasmussen til fyens.dk.