Ny optimisme i overenskomstforhandlinger: "Jeg kan godt nikke ja"

Både regionerne og fagbevægelsen udtrykker tilfredshed med de overenskomstforhandlinger, der skete torsdag.
Regionernes chefforhandler Anders Kühnau (tv) og FOA's chefforhandler, Dennis Kristensen (th), udtrykker tilfredshed med de seneste overenskomstforhandlinger.
Regionernes chefforhandler Anders Kühnau (tv) og FOA's chefforhandler, Dennis Kristensen (th), udtrykker tilfredshed med de seneste overenskomstforhandlinger. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / PR-foto

Overenskomstforhandlingerne i 2018 har været en fastlåst affære. Parterne i Forligsinstitutionen og en omfattende lockout lurer i horisonten. Fredag var der dog mildere toner efter torsdagens møde.

Her var der forhandlinger mellem regionerne og fagbevægelsen, og i modsætning til forhandlingerne med staten og kommunerne udtrykker begge parter tilfredshed.

- Jeg oplevede en god stemning og en vilje til at møde hinanden under forhandlingerne torsdag.

- Så jeg kan godt nikke ja til billedet af, at det var nogle gode forhandlinger, siger regionernes chefforhandler i de igangværende overenskomstforhandlinger, Anders Kühnau, fredag morgen.

Det spejler de udtalelser, chefforhandleren for Fag og Arbejde, FOA, Dennis Kristensen kom med efter forhandlingerne.

- Onsdag brugte vi 14 timer hos kommunerne på absolut ingenting. I dag blev vi præsenteret for mere nytænkning og nye bud på ti minutter, end kommunerne var i stand til hele onsdag.

- Så der er lidt mere optimisme, sagde FOA's chefforhandler, Dennis Kristensen, til DR efter forhandlingerne torsdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.