Svindler eller cykelhelt? De danske cykelledere er stærkt uenige om, hvorvidt Michael Rasmussen er en cykelhelt, der fik frataget sit livs triumf på urimelig vis, da han iført den gule førertrøje blev tvunget ud af Tour de France, eller om han er en svindler, der har fået sin velfortjente straf.
»Grotesk at udelukke«
Dansk Cykle Union (DCU) har udelukket ham fra landsholdet, mens Ordrup Cykle Club har inviteret ham med til Tour de Charlottenlund, der blev kørt i aftes.
»Jeg havde ingen overvejelser omkring at invitere Michael Rasmussen, tværtimod. Han er ikke taget for noget som helst, og så er det jo helt grotesk at udelukke ham,« siger formand for Ordrup Cykle Club, John Zangenberg.
Den holdning har hans kollega i Odense, Claus Rasmussen ikke stor forståelse for.
»Jeg synes, at Michael Rasmussen har opført sig så mistænkeligt, at han har fortjent den udelukkelse, DCU har givet ham. Jeg er helt med på, at han ikke er testet positiv, men jeg bakker op om DCU s linje,« siger Odense-formanden.
Christian Jensen, formand i Herning Cykle Klub, og Jørgen Wonsyld, team chef for Team Vision Bikes ser dog ingen problemer i, at Michael Rasmussen får lov til at køre løb i Danmark.
Sidsnævnte mener, at DCU har behandlet Michael Rasmussen dybt urimeligt.
»Jeg tror, at mange er sure over måden, DCU har håndteret det her på, og det er jeg ærlig talt også,« siger Jørgen Wonsyld til Nyhedsavisen.
For:
• Han er hverken dømt eller testet positiv for doping
• Offentligheden burde ifølge reglerne aldrig have fået kendskab til de
advarsler, der førte til, at han blev smidt ud af Tour en
• Andre ryttere har gjort værre ting uden at blive udelukket
Imod:
• Han har opført sig mistænkeligt og givet modstridende forklaringer
• Han har ikke forsøgt at modbevise de påstande, der er kommet mod ham
• For at rette op på cykelsportens image bør selv ryttere, der kun er doping-mistænkte, udelukkes