- Vores kolleger ude på byggepladserne risikerer en kæmpe bøde for at gå med kniv - hvad vil I gøre ved det?
Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance er hurtigst til at gribe ordet.
- Det er nemt, knivloven skal afskaffes, replicerer han.
Storentreprenøren NCC har mandag eftermiddag inviteret medarbejderne til valgdebat.
Én minister og fire folketingskandidater har taget opstilling i bunden af det indvendige atrium på hovedkontoret i Søborg.
Demokratisk gladiatorring
Som i en slags demokratisk gladiatorring læner mange sig ud fra balkonerne på de øvre etager for at se politikerne krydse klinger.
NCC har på forhånd defineret rammen. Det skal handle om international arbejdskraft, uddannelse, innovation og erhvervslivets vilkår.
- Jeg bliver simpelt hen deprimeret af udlændingedebatten i valgkampen, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R).
Hun er bange for, at den hårde retorik om asylansøgere og indvandrere skræmmer kvalificeret arbejdkraft væk fra Danmark - til ulempe for firmaer som NCC.
Men da ordstyrer Kurt Strand åbner for spørgsmål fra tilhørerne, stikker debatten hurtigt af i mange retninger.
Sektionsdirektør Hans Blinkilde vil gerne vide, hvordan kommunerne skal håndtere udskrevne patienter, når indlæggelsestiden bliver barberet ned på de nye supersygehuse.
Ifølge Morten Løkkegaard fra Venstre er det Regionerne, som ikke gør det godt nok.
- Det handler om at sætte tommelskruerne på Regionerne og sørge for, at de får styr på de her ting inden 2020, siger den tidligere studievært og EU-parlamentariker.
NCC: Stem hvad I vil
Politikerne bliver også udfordret på deres holdning om alt fra grundskyld og studiejob for udenlandske studerende til vægtning af bæredygtighed i udbud af offentligt byggeri.
Strategidirektør Martin Manthorpe fra NCC lukker debatten med en opfordring til medarbejderne.
- Hvor I sætter jeres krydser, er NCC uvedkommende, men jeg vil opfordre alle til at stemme på torsdag, siger han.
Som Avisen.dk skriver i dag, er det kun seks procent af danskerne, som i løbet af valgkampen kan støde på en folketingskandidat eller en politisk debat på jobbet.
Flere kandidater giver samtidig udtryk for, at det er vanskeligt at sparke døren ind til debat på arbejdspladserne.
Én af dem er Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance, som er godt tilfreds med dagens debat på NCC.
- For mig som politiker er det værdifuldt, fordi man typisk får nogen andre spørgsmål, end dem journalisterne stiller. Og som vi kan se her i dag, er det jo ganske ufarligt, siger han.
Morten Løkkegaard fra Venstre opfordrer flere virksomheder til at følge NCC's eksempel og invitere valgkampen indenfor.
- 6 procent siger jo alt. Der er desværre en håndskyhed i dansk erhvervliv over for politik. Det er for dårligt, at de ikke melder sig ind i kampen. De skal simpelt hen turde noget mere, lyder opsangen til det øvrige erhvervliv.
Virkeligheden uden for fjernsynet
Det er første gang, at NCC har forsøgt sig med en politisk debat i valgkampen, men ifølge strategidirektør Martin Manthorpe er det næppe den sidste.
- Hvis vi skal holde liv i vores demokrati, skal der også være en dialog mellem arbejdspladserne og det politiske system, siger han.
Tilbage står Hans Blinkilde som beviset på, hvorfor det også kan være sundt for politikerne at lade dele af valgkampen foregå uden for de stramt styrede tv-debatter.
Som sektionsdirektør i NCC har han arbejdet en del med de nye supersygehuse, som bliver bygget, mens en masse mindre sygehuse bliver nedlagt.
Han undrer sig over, hvor patienterne skal hen, når de bliver udskrevet fra de højt specialiserede nye sygehuse.
- Udover at være ansat i NCC er jeg jo også skatteborger, som har et ønske om, at vi har et højt sundhedsniveau. Fra politisk side lancerer man 50 milliarder (til sundhedsvæsen og supersygehuse, red. ) som løsningen på det hele. Men jeg tror altså, at der er større mangler i det, end man lige har erkendt - og det er man nødt til at gøre noget ved, siger han.
Fik du så svar på dit spørgsmål?
- Tjaa, de tog måske ikke helt bolden op, siger han.