Medie: Trump vælger tidligere minister til toppost

Jerome Powell ventes torsdag at blive udnævnt som den amerikanske centralbanks nye chef. (Foto: Foto: Joshua Roberts/arkiv/Reuters)

Jerome Powell bliver torsdag udpeget som den nye chef i USA's centralbank, skriver The Wall Street Journal.

Ifølge finansmediet The Wall Street Journal vil USA's præsident, Donald Trump, torsdag udnævne 64-årige Jerome Powell som ny chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Jerome Powell er blevet gjort opmærksom på den kommende udnævnelse, informerer en kilde til The Wall Street Journal.

Der har på forhånd været forlydender om, at Trump vil skifte ud på posten, der lige nu indtages af den 71-årige Janet Yellen. Yellen er den første kvindelige chef for forbundsbanken i USA's historie.

Hendes periode på fire år som bankchef udløber 3. februar i 2018.

Valget som ny chef har ifølge flere medier stået mellem Jerome Powell, der er medlem af bestyrelsen i Federal Reserve, og økonomen John Taylor.

Og nu ser det altså ud til, at valget falder på Powell.

Når han nomineres af Trump, skal han efterfølgende godkendes af Senatet.

Ifølge Mikael Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank, kommer valget af Powell ikke til at betyde store forandringer.

- Han er egentlig meget på linje med Yellen, hvad angår pengepolitikken, men qua hans republikanske baggrund, så er han nemmere at acceptere for republikanerne, siger han onsdag aften.

Powell har været medlem af forbundsbankens bestyrelse siden 25. maj 2012 og har i øvrigt en fortid som minister.

Han var viceminister i finansministeriet under præsident George H.W. Bush, som var amerikansk præsident fra 1989 til 1993.

Jerome Powell blev født i Washington D.C. i 1953. Han har læst samfundsvidenskab på Princeton University og jura på Georgetown University, fremgår det af hans profil på centralbankens hjemmeside.

/ritzau/Reuters