Maler Tania: Jobcenter slog skår i glæden over at få nyt job

- Da jeg mødte på mit nye arbejde, startede jeg med at sige undskyld, fordi kommunen havde ringet, fortæller Tania K. Prinds. Hun har været gennem et besynderligt forløb med jobcentret i Odense. (Foto: Foto: Privat. )

Maleren Tania var arbejdsløs og fandt selv et nyt job. Alligevel prøvede jobcentret at få hende i løntilskud. "Jeg blev ked af det," fortæller Tania, som følte sig stemplet.

- Det var pinligt, at kommunen ringede til min nye mester. Tænk, hvis min nye chef havde fået kolde fødder og fortrudt, at han havde ansat mig.

Sådan siger 23-årige Tania K. Prinds om den situation, der opstod, da hun sidst i april fik løfte om ordinært arbejde i et malerfirma i Odense.

Læs også: Jobcenter fastholder arbejdsløse i ledighed

På det tidspunkt havde Tania været arbejdsløs i knap fire måneder, og hendes sagsbehandler havde luftet muligheden for, at den unge maler kunne komme i virksomhedspraktik. Men den idé blev sat på stand by, fordi både Tania og sagsbehandleren satsede på, at der ville dukke et ordinært job op i løbet af foråret. I malerbranchen er der sædvanligvis mere arbejde at få i sommerhalvåret.  Det holdt også stik i dette tilfælde.

- Jeg fandt selv en arbejdsgiver, der ville ansætte mig. Det var mit første job, efter jeg blev udlært, og vi aftalte, jeg skulle starte 2. maj. Men umiddelbart efter at jeg havde fået jobbet, blev jeg kontaktet af en konsulent fra jobcentret, som ville tale med mig om muligheden for et job med løntilskud. Han nåede dårligt nok at åbne munden, før jeg sagde, at jeg altså havde fået arbejde, fortæller Tania K. Prinds.

Jeg blev ked af det og ringede til jobcentret og klagede.
Tania K. Prinds, maler

Dagen efter blev hun atter kontaktet af jobkonsulenten. Og her forstod hun, at han havde ringet til hendes nye arbejdsgiver og sagt, at de faktisk kunne have fået hende med løntilskud.

- Jeg blev ked af det og ringede til jobcentret og klagede over ham. Og da jeg mødte på mit nye arbejde, startede jeg med at sige undskyld, fordi kommunen havde ringet. Jeg ville nødigt have, at mine chefer og kolleger skulle tro, der var noget i vejen med mig, fortæller Tania K. Prinds.

Hendes nye arbejdsgiver ønsker ikke sit navn frem, men overfor Avisen.dk bekræfter han, at han blev kontaktet af virksomhedskonsulenten.

Malermesteren erindrer ikke præcist, hvordan ordene faldt, men han oplevede det som "underligt", at jobcentret ringede for at tale med ham.

Under samtalen holdt malermesteren sig til, at firmaet havde en aftale med Tania. Den var ganske vist kun mundtlig, men den havde arbejdsgiveren bestemt ikke lyst til at løbe fra. Og på den baggrund noterede virksomhedskonsulenten da også, at ville være bedst at holde fast i det ordinære job.

Tania K. Prinds afviser, at konsulenten kan have misforstået hendes sagsforløb.

- Når han får at vide, at jeg har fået arbejde, skal han selvfølgelig ikke fortsætte, siger den 23-årige malersvend, som nu har været i beskæftigelse i en måned og er mere end tilfreds med at svinge penslen på ordinære vilkår og på en rigtig god arbejdsplads.