Løkke hængt ud som nazist: Britiske medier gør grin med Danmark

Der bliver gjort grin med Danmark i flere internationale medier.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver portrætteret som nazist i en stor britisk avis.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver portrætteret som nazist i en stor britisk avis. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Den omdiskuterede danske smykkelov, der blev vedtaget i Folketinget i går, er ikke gået ubemærket hen i internationale medier.

Blandt andet har satiretegnere fået frit spil til at portrætte den nye danske lov i flere britiske medier.

The Guardian har offentliggjort en tegning, hvor den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen er portrætteret i en naziuniform foran et par store Lego-klodser. Han står ved siden af et Venstre-logo, der er skrevet med samme font, som Carlsberg normalt bruger. Samtidig er det velkendte slogan fra den danske øl-gigant 'Probably the best beer in the world' lettere omskrevet 'probably the stupidest political party in the world' - altså 'sandsynligvis det dummeste politiske parti i verden. Løkke har også godt fat i halen på en gris og siger i en taleboble "Det er stødende at sammenligne os med nazister."

Også The Independents satiretegner har gjort sig

Her er det den lille havfrue, der er portrætteret med en masse smykker og kontanter, mens hun også holder en tang med en guldtand i hånden.

Den danske lov vækker også opsigt i andre europæiske lande, ligesom det også er nået over på den anden side af Atlanten. Her omtaler store medier som blandt andre Huffington Post og CNN det som de betegner som 'den kontroversielle lov'. Allerede i sidste uge ramte forslaget også forsiden af International New York Times.

- Danmark, som en gang brystede sig af sin åbenhed over for udlændinge, har sendt et noget andet budskab til flygtninge og migranter i løbet af de seneste måneder: Tænk jer om en ekstra gang, før I kommer hertil, lød indledningen i artiklen.

Ifølge TV2 havde flere udenlandske medier på forhånd sendt journalister til Danmark for at dække tirsdagens afstemning på Christiansborg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.