Mænd og kvinder skal have lige meget i lønningsposen.
Sådan lyder kravet fra halvdelen af danskerne, der ifølge en undersøgelse, som Gallup har lavet for Berlingske Tidende, vil have ligeløn op som første prioritet under overenskomstforhandlingerne.
Og der er også rigeligt at tage fat på, mener direktør for Kvinfo, Elisabeth Møller Jensen. Det ser nemlig rigtig skidt ud i Danmark.
"I forhold til ligeløn, så sker der ikke rigtig noget. Og i det omfang, der gør, så går det den forkerte vej. Vi er kun på 15. pladsen blandt de europæiske lande, når det gælder ligeløn," siger hun til Newspaq.
Det land, hvor der er mindst forskel på lønnen mellem kønnene er Sverige. Og der er ikke noget, der tyder på, at Danmark er ved at ryge op på listen og true vores skandinaviske naboer.
"I min tid først som formand for Ligestillingsnævnet og nu Ligebehandlingsnævnet har vi set en stigning i antallet af ligelønssager," siger formand for Ligebehandlingsnævnet Susanne Tuk Bagger.
Hun mener, at der skal skrues på nogle lov-knapper, før det kommer til at gå fremad.
"Som det er nu, så er det først lønmodtageren, der skal bevise, at der er blevet forskelsbehandlet. Derefter skal arbejdsgiveren bevise, at der ikke er sket en forskelsbehandling. Det kunne man godt lave om, så det altid er arbejdsgiveren, der skal bevise, at der ikke er uligeløn," siger Susanne Tuk Bagger.
Selv om udviklingen har været trist, så er der lys for ende af løntunnelen for de danske kvinder, mener Elisabeth Møller Jensen.
"Det er fantastisk positivt, at ligeløn har så høj en prioritet blandt danskerne. Og det viser jo for mig, at der er kommet en stigende forståelse for behovet af ligestilling. Det tegner godt for fremtiden," siger hun.