34-årige Katrine Illemann Becker er arbejdsløs - og det er hendes egen skyld.
Eller det er i hvert fald det, hun føler, at andre tænker om hendes og andre lediges situation.
I september 2012 blev hun færdiguddannet fra Københavns Universitet, og siden har tilværelsen budt på praktik, løntilskud og projektansættelser. Men i sidste ende intet fast fuldtidsjob, skriver metroxpress.
- Der er mange, der siger: 'Så må du jo få et job i Netto'. Men man kan jo sjældent få et job dér heller. Alle virksomheder vil jo gerne have medarbejdere, som de kan se en fremtid i, så når jeg ansøger, kan de godt se, at det ikke er der, jeg vil arbejde i fremtiden, siger Katrine Illemann Becker.
Hun er langtfra den eneste, der oplever, at folk er uforstående over for, hvorfor man 'ikke bare' får sig et job.
En ny undersøgelse, foretaget af Min A-kasse blandt ledige nyuddannede, viser, at 81 procent oplever, at der i samfundet er en generel holdning om, at det er ens egen skyld, at man er ledig.
- I samfundet er der en undertone af, at hvis man som ledig bare tog sig sammen og for alvor ville have et job, så kunne man godt få et. Vi har lavet den her undersøgelse, fordi vi gerne vil sætte fokus på, at fordomme som denne slet ikke harmonerer med virkeligheden, siger Simon Bauer, der er HR- og kommunikationschef i Min A-kasse.
Han påpeger, at foredommene på ingen måde hjælper på de lediges situation. Hvis de oven i at finde et job også skal slås med omverdenens fordomme, forværrer det kun situationen.
- 83 procent føler, at de møder fordomme fra omverdenen, fordi de er arbejdsløse.
- 81 procent oplever en generel holdning til, at ledighed er selvforskyldt.
- Undersøgelsen er foretaget af Userneeds for Min A-kasse. 842 repræsentativt udvalgte ledige dimittender har deltaget.