Vil du i arbejde, så meld dig ind i et jobsøgningsnetværk.
Ledige har i stigende grad fået øjnene op for netværk som Powerjobsøgerne, Aktive Ingeniører, getAhead, JobFinderne og Seniorerhverv, der er dukket op de senere år.
I stedet for at sidde hjemme og kukkelure mødes de arbejdssøgende for at skrive ansøgninger og udveksle erfaringer om, hvad der er af ledige stillinger.
Og det giver bonus.
"Vi har inden for de seneste måneder fået 50 mennesker i arbejde. Det er en langt større succesrate end hos de fleste jobcentre og private aktører," siger projektleder i Powerjobsøgerne Knud Palsbro til Newspaq.
Samme melding kommer fra landets største private jobportal, Jobindex.
"Jobsøgningsnetværk er én af de ting, som vi kan se, virker," siger adm. direktør Kaare Danielsen, til Newspaq.
Det skyldes, at de jobsøgende hjælper hinanden med at holde modet oppe.
"Man er vant til at omgås mange mennesker, og nu sidder man pludselig alene og skal motivere sig selv. Det kan man godt blive deprimeret af efter et par måneder," siger Kaare Danielsen.
Det bekræfter Knud Palsbro, der sidste forår mistede sit job som designchef. Kort efter gik han ind i Powerjobsøgerne.
"I stedet for at sidde alene foran computeren, så sidder man sammen med en flok ildsjæle, der vil gøre alt for at finde et job. Og nogle gange finder de et job til dig i stedet for til sig selv," siger han.
Det seneste eksempel er en 62-årige kvindelig salgschef, som netop har fået job efter at være blevet anbefalet af én fra netværket.
"Hun hørte fra en af sine veninder, at de manglede en dygtig salgschef. Og hende faldt virksomheden pladask for," siger Knud Palsbro.
Netværket fungerer så godt, at de ledige ligefrem kan få lov at slippe for aktivering.
"Nogle får lov at komme tirsdag og torsdag, fordi en anden aktør godt kan se, at de får mere ud af at komme her end at sidder foran en computer og blive endnu mere frustrerede," siger Knud Palsbro.
I ASE, der er a-kasse for 100.000 selvstændige, anbefaler man varmt at melde sig ind i et jobsøgningsnetværk.
"Vi ved, at op imod to tredjedel af alle stillinger besættes gennem netværk. Der gælder det jo om at kende nogen, der kender til ens kompetencer," siger pressechef i ASE, Thomas Telving.
Om Powerjobsøgerne:
- Powerjobsøgerne har kørt siden 1. feb. 2010.
- I øjeblikket har netværket 90 aktive medlemmer især inden for ledelse, salg og marketing.
- Powerjobsøgerne har to arbejdsdage om ugen, hvor de søger job og markedsfører deres netværk og hinanden. I øjeblikket holder de til i Skovlunde ved København.
- Powerjobsøgerne arbejder på at udvide virksomhedernes kendskab til netværket og tilbyde virksomhederne kvalificerede og motiverede medarbejdere.
- Målet er, at virksomhederne kontakter Powerjobsøgerne om ledige stillinger, før de bliver annonceret.
Hjemmeside:Powerjobsøgerne