Leder af beskyttet værested meldt til politiet: "Det er for os meget alvorligt"

Krimi
Norddjurs Kommune har meldt en tidligere handicap-leder til politiet på grund af mistanke om bilagsrod og ulovlige indkøb. (Foto: Foto: Norddjurs Kommune)

Norddjurs Kommune har nu bedt politiet efterforske sagen om ulovlige indkøb i det beskyttede værested for udviklingshæmmede borgere.

En tidligere leder af et værested for udviklingshæmmede er meldt til politiet af Norddjurs Kommune.

Østjyllands Politi skal nu efterforske en række mistænkelige bilag og ulovlige indkøb på værestedet Nærheden i Grenaa.

Sagens hovedperson er værestedets tidligere leder, der tilbage i januar indgik en fratrædelsesaftale med Nordjurs Kommune. Aftalen om fratrædelse kom, efter Kommunen.dk begyndte at søge aktindsigt i et omfattende bilagsmateriale fra Nærheden, der er et beskyttet værested under Norddjurs Kommunes socialområde.

Kommunen.dk har i en række artikler skrevet om, at værestedet i årevis har købt ind hos lokale virksomheder i strid med reglerne. Der har også været så meget rod i papirene, at Norddjurs Kommune har brugt flere måneder på at finde svar på, hvad formålet har været med de store indkøb.

- Vi er kommet i en situation, hvor vi har en så alvorlig mistanke om økonomiske uregelmæssigheder, at vi er nødt til at indgive en politianmeldelse. Det er for os meget alvorligt, siger Kenneth Koed Nielsen, der er velfærdsdirektør i Norddjurs Kommune til Kommunen.dk.

Den østjyske kommune kan ikke oplyse, hvad selve anmeldelsen går på, da der er tale om en personalesag.

I flere måneder har et advokatfirma undersøgt de mange indkøb, og det er på baggrund af deres anbefaling, at politiet nu har modtaget en anmeldelse fra kommunen. Politiet skal nu forsøge at finde ud af, om der er sket en overtrædelse af straffeloven.