Kvinde brød i brand på operationsbordet

Alt gik galt på operationsstuen i Bukarest. Billedet her er et arkivbillede fra Herlev Hospital. (Foto: Ritzau Scanpix)

En 66-årig kvinde mistede på tragisk vis livet på hospital i Rumænien

Alt, hvad der kunne gå galt, gik galt, da en 66-årig kvinde skulle opereres for kræft i bugspytkirtlen på Floreasca-hospitalet i den rumænske hovedstad Bukarest. Det skriver BBC.

Lægerne havde desinficeret kvinden med en alkohol-holdig væske, men da de skulle i gang med operationen, gik det helt galt. De benyttede nemlig en elektrisk skalpel, og da den kom i kontakt med alkoholen, antændte kvinden midt på operationsbordet.

Kvinden blev forbrændt på 40% af kroppen og døde en uge senere af sine kvæstelser, og siden har det lokale politi iværksat en undersøgelse af forløbet.

Kvindens familie er selvsagt i chok. De havde ingen anelse om, hvad der rent faktisk var sket, kun at der var tale om en ulykke.

– Vi fik detaljerne fra pressen, da de blev offentliggjort på TV. Vi vil ikke komme med beskyldninger, vi vil bare gerne forstå, hvad der skete, har familien sagt til rumænske medier.

Rumænien er det europæiske land, der bruger færrest penge på sundhedssektoren. Landet har også den højeste dødelig blandt børn og er i permanet underskud for medicinsk uddannet personale.