Kosmetisk behandling med Botox: Her er, hvad du bør vide

Advertorials

Sponsoreret indhold:

Botox er ikke længere noget, der kun hører til i USA eller hos de velhavende og kendte. I dag er det nemlig blevet muligt for alle at få foretaget kosmetiske behandlinger til en pris, der er til at betale. Går du og overvejer en behandling med Botox, er du landet det helt rigtige sted. Denne artikel vil nemlig fortælle dig meget mere om denne type af kosmetisk behandling, og hvornår det kan være den rette for dig.

Hvordan virker Botox?

Kosmetiske behandlinger foregår ofte med enten Botox eller filler. En Botox behandling har til formål at udglatte blandt andet overfladiske rynker. Dette sker ved, at stoffet går ind og hindrer signalet mellem nerver og muskler i ansigtet og på den måde får musklen til at slappe af og blive mindre. Med årene vil dette signal resultere i hyppigere muskelsammentrækninger, og det kan give rynker.

Botox blev oprindeligt brugt til behandling af skelen med øjnene, spændingshovedpine og til at mindske spastiske lammelser. Med årene fandt man ud af, at det også kunne anvendes til rynkebehandling samt andre kosmetiske indgreb, hvor musklerne er på overarbejde. Behandlingen er yderst effektiv, og det kræver ikke nogen form for kirurgisk indgreb.

Hurtig behandling og få bivirkninger ved en Botox-behandling

Selvom Botox har været udskældt af mange, har forskning på området sørget for, at du i dag kan få lavet en behandling med ro i maven. Behandlingen er ikke-permanent og vil typisk holde i op til seks måneder. Dog vil den første behandling have en kortere holdbarhed. Behandlingen foregår ved, at en nål med Botox injiceres i det givne område, der skal behandles. Det tager typisk mellem 10-30 minutter og sker med eller uden lokalbedøvende creme.

Botox-behandling er et fornuftigt valg, hvis du vil ind og udglatte nogle overfladiske rynker i et tidligt stadie. Der følger nemlig ikke alvorlige bivirkninger med i forbindelse med en behandling. Ofte vil du opleve hævelse og ømhed i området dagene efter en behandling, og du kan også opleve at få små, blå mærker. Dette vil dog hurtigt aftage.

I nogle tilfælde kan du opleve mere alvorlige bivirkninger. Det kan være hævelse eller sårdannelse i ugerne efter, og her bør du altid kontakte den pågældende klinik og få undersøgt, om det kræver nogen form for behandling. Det samme gælder, hvis området får en grålig farve eller blive betændt.

Her er, hvad du skal overveje inden en behandling

Botox er et godt alternativ, hvis du ikke ønsker en permanent behandling, såsom det er tilfældet med et ansigtsløft. Ved ansigtsløftet er der typisk større risiko for bivirkninger, og dermed er det en langt mere omfangsrig kosmetisk behandling, der sker ved et kirurgisk indgreb. Du bør dog altid tale med din behandler, hvis du har fået flere behandlinger med Botox og ønsker at øge mængden af Botox eller komme andre områder i ansigtet til livs.

Derudover spiller mængden af Botox også en rolle, og det bør du nøje overveje. Er det din første behandling, skal du passe på med for store mængder. Dette kan du med fordel tale med din behandler om til forundersøgelsen, der skal finde sted mindst to døgn før behandlingen.

Ovenstående indhold er sponsoreret