Kommune vil give jobcentre nye navne: Pris - 670.000 kroner
I alt syv navne skal justeres. Det vil koste 670.000 kroner samt 995 arbejdstimer. Foto: Scanpix arkiv
Politikerne i København har bedt om nye mere gennemskuelige navne til kommunens jobcentre.

Politikerne i København har bedt om nye mere gennemskuelige navne til kommunens jobcentre. Forvaltningen har fundet frem til syv nye navne, der vil koste 670.000 kroner og 995 arbejdstimer. Spild af penge, lyder det fra modstandere.

Det skriver DR P4 København.

Det skal være nemmere at forstå, hvad job- og beskæftigelsescentrene i København laver og hvilke borgere, de henvender sig til. Det mener et flertal i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Kommune, der har bedt forvaltningen komme med bud på nye og mere gennemskuelige navne til syv job- og beskæftigelsescentre.

De bud er nu klar, og forvaltningen foreslår blandt andet, at 'Jobcenter København - Ungecentret' i stedet skal hedde 'Jobcenter København Unge', og 'Jobcenter København - Center for Jobindsats' skal skifte navn til 'Jobcenter København Aktivitetsparate'.

I alt syv navne skal justeres. Det vil koste 670.000 kroner samt 995 arbejdstimer. Det er både dyrt og unødvendigt, mener Enhedslisten.

- Jeg tror ikke, at borgerne går rundt og tænker specielt meget over, hvad centrene hedder. Der er mange andre ting, der udgør større problemer og som man kunne bruge pengene på i stedet, siger Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten til DR P4 København.

Venstre har været med til at forslå navneændringerne. Her undrer den politiske ordfører sig over prisen og arbejdstimerne, men hun mener, at navneændringerne er en god ide.

- De nye navne er så tæt på optimale, som vi kan komme. Jeg er ikke sikker på, at alle københavnere forstår opdelingen mellem jobcentre og beskæftigelsescentre. Men jeg tror, at de nye navne bringer os et langt stykke i den rigtige retning, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til DR P4 København.

Politikerne i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal tage endelig stilling til navneændringer mandag eftermiddag.