Kendisser i shitstorm "Der er ingen corona-epidemi"

Kendte
Vibeke og datteren Mai Manniche mener ikke, vi har nogen epidemi grundet corona. (Foto: Scanpix)

Læge Vibeke Manniche har lagt en kontroversiel udtalelse op på socialt medie, og datteren Mai bifalder det.

"Se her. Direkte fra Akutafdelingen dag 17. INGEN epidemi raser, tværtimod - læger har intet at lave, og alle deres ellers livsvigtige operationer ift kræft, hjertekarsygdomme etc. er også aflyst.

Kort sagt, der er ingen epidemi, og det her bliver mere og mere sindssygt....

Der er IKKE en Corona epidemi. Og det der sker lige nu er det mest sindssyge og ødelæggende for vores land, din fremtid, vores børns fremtid....

Det er pinligt Danmark, brug Jeres stemme, VÅGN op. Vi lever ikke i et diktatur eller kommunistisk land. Vi lever i et demokrati."

Sådan lød ordene på smykkedesigneren Mai Manniches facebook-profil i går, og hun henviser til sin mor, læge Vibeke Manniches blogindlæg, hvor denne ligeledes stiller kraftige spørgsmålstegn ved, om der er tale om en epidemi og vi overhovedet skal være bekymrede.

Respektløst

Hun citerer ledende overlæge Ulf Hørlyk fra Akutafdelingen i Horsens for nogle tal, men denne er faret i blækhuset og føler sig misbrugt. Han skriver bl.a.:

- Et af mine oplæg er desværre blevet misbrugt. En for mig ubekendt Mai Manniche (og hendes mor) har i dag kopieret et opslag, jeg har lavet på LinkedIn, som bl.a. handler om forberedelserne til 2. bølge af COVID-19.

Det har de brugt som argumentet for, at der ikke findes en epidemi. Det er for det første uansvarligt, men det er også uordentligt at spænde mig for en vogn, som jeg er lodret uening i, skriver han bl.a. på sin profil og strammer retorikken ved at kalde det for "respektløst" "farligt"  og en "fornærmelse mod hans faglighed".

Modsvaret fra overlægen i Horsens. Foto: LinkedIn

Manniche: faglig viden

Mai Manniches egen kommentar til de mange indslag på hendes profil og generelle shitstorm er denne:

"Lad mig slå det helt fast. Det jeg skriver på Facebook, Instagram etc. er IKKE nogle tanker jeg "bare" lige gør mig, mens jeg ellers "hygger" mig med at designe smykker. Det er baseret på faglig viden - og konkrete tal. Jeg vil anbefale alle at læse min mor, læge, Vibeke Manniches blog, www.vibekemanniche.dk. Så kan I læse det samme som mig - og jeg tror jeres mening vil ændre sig...."